Läkande rytmvariationer


Alexandra Ivan från Göteborg, som är dansrytmist och förskollärare, var och tittade på Shen Yun under torsdagskvällen på Konsert & Kongress i Linköping. Hon tyckte mycket om galan. Eftersom hon själv arbetar med dans och rytm så fick hon ett djupt intryck av danserna.

– Det jag tyckte var väldigt speciellt var deras dansformationer och rytmiska arbete. De olika rytmerna är otroligt läkande, speciellt för oss nu i vårt stressande samhälle. Det är väldigt läkande att se puls, andning och allting som hamnar på en helt annan nivå än vanligt, säger Alexandra.

Hon är själv intresserad av helande och använder detta i sitt yrke och menade att galan var ett mycket spännande bidrag.

Alexandra tyckte också att det var intressant att föreställningen gestaltade andliga världar och medvetenheten i människan. Hon menade att vi i västerlandet inte vågar visa detta på samma sätt.

– Det som jag tyckte var intressant var att de vågade visa upp det andliga, själsliga och fysiska – det är olika världar i oss själva.