Lai från Taiwan blev mycket inspirerad av Shen Yun
Lai och hennes sällskap njöt i fulla drag av Shen Yuns framträdande. (Foto: Peter Sanftmann/Epoch Times)


Lai är revisor på ett stort multinationellt företag med bas i Frankfurt. Hon blev så imponerad av Shen Yun Performing Arts förra året att hon köpte biljetter till årets föreställning till sig själv och till sitt sällskap, Dreier, som är mjukvarudesigner. Lai berättade att hon emigrerade från Taiwan för 19 år sedan.

Shen Yuns föreställning i Frankfurts Jahrhunderthalle hade en liveorkester som kombinerar österländska och västerländska instrument, vilket lockar fram mycket vackra toner.

– Det var en fantastisk föreställning. Musiken är imponerande. Men vad som gör mig mest imponerad är att Shen Yun kombinerar traditionella kinesiska instrument med västerländska. Det blev mycket harmoniskt, sade Lai.

Lai föll också för de färgrika handgjorda dräkterna.

– Jag tyckte dräkterna var helt otroliga… På samma gång finns där harmoni mellan de västerländska och kinesiska influenserna.

Hon berörde scenerna från dagens Kina som gestaltar livet under Kinas auktoritära styre där uttrycks- och trosfrihet förtrycks våldsamt.

– Shen Yun visar världen på ett fridfullt sätt kommunisternas orättvisa behandling av folket i Kina. Det här är faktiskt en del av det kinesiska harmoniska levnadssättet. Man vill inte hamna i fara och därför förmedlar man det till omvärlden på ett mycket smakfullt sätt. Det här har inspirerat mig mycket, sade hon.

Florian Godovits och Heide B. Malhotra var reportrar.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som turnerar samtidigt runtom i världen.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org” target=”_blank”>www.sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.


Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/52305/