Kvinna slagen och dödshotad av KKP-supportrar
Judy Chen (t v) angreps då hon som volontär stod vid ett informationsbord för servicecentret "Lämna KKP" i Flushing, New York. Hundratals kineser har de senaste dagarna dykt upp och svurit, kastat ägg och flaskor mot volontärerna. Chen har bland annat blivit hotad till livet. (Foto: Dayin Chen/Epoch Times)


Judy Chen är på sin fritid volontär för servicecentret ”Lämna KKP” i den kinesisk-dominerade stadsdelen Flushing i New York. Det innebär att hon informerar personer i sin omgivning om de människorättsbrott som det kinesiska kommunistpartiet gjort sig skyldigt till samt ger kineser ett unikt tillfälle att uttrycka sitt missnöje genom att lämna partiet.

– Vi har varit här i fyra år och hjälpt folk att lämna KKP. Vi har kommit hit nästan varje dag, berättar Chen.

Sedan den 17 maj har emellertid det som hittills varit en stillsam utomhusaktivitet förändrats till något som inneburit direkt fara för Chen och hennes medarbetare.

Vid klockan tio på lördagsmorgonen började volontärerna sätta upp sitt bord med information om de 36 miljoner kineser som hittills deklarerat sitt utträde ur KKP. Man lade även fram boken Nio kommentarer om det kinesiska kommunistpartiet, en omfattande presentation av partiets historia och brott mot de mänskliga rättigheterna.

Strax därpå började en grupp kineser närma sig med kameror och videoutrustning. Först kom de i små grupper men fram emot eftermiddagen hade flera hundra personer samlats.

Chen är liksom många andra volontärer vid servicecentret utövare av Falun Gong, en i Kina stor andlig utövningsmetod som förföljts av det kinesiska kommunistpartiet sedan 1999.

– De svor åt oss och sade att vi var förrädare, att vi inte är kineser och de sade åt oss att dö. De spottade på oss, kastade stenar och viftade med KKP-flaggor, säger Chen.

Därefter blev Chen angripen fysiskt.

– Vid klockan elva kom en medelålders kvinna fram och började svära åt oss. Jag tog upp min kamera för att ta en bild på henne, men då försökte hon ta kameran ifrån mig. När jag försökte skydda den, slog hon mig.

– Hon slog mig i huvudet, tog tag i min hals och slog mig med knytnäven. Min ena hand skadades och det blödde från munnen. Jag har fortfarande rivmärken , berättar Chen.

– Sedan gick hon därifrån och sade: ”Du är amerikan, jag är inte rädd för att döda dig”. En man bredvid henne tillade: ”Du ska vara försiktig, jag kommer döda dig. Jag vill se ditt ansikte tydligt, jag vill döda dig”, berättar Chen.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-20/70864.html