Kvinna i England vaknade upp med kinesisk accent
Sarah Colwill i Plymouth, England, berättar om sina symptom på vad som sannolikt är ett syndrom där personen plötsligt börjar tala med en utländsk accent. (Foto: Skärmdump/YouTube)


Sarah Colwill från Plymouth, England, vaknade med en kinesisk brytning efter en migränhuvudvärk. Hon talade med BBC nyligen om sin svåra situation och hur hon har fått acceptera att hennes lokala normala accent kan vara borta för gott.

Efter att ha talat med kinesisk accent en kort tid började hon dock prata mer som en person från Östeuropa.

Hon berättar på youtube att det nya sättet att prata skapar ibland svårigheter då vissa tror att hon är lite dum, eller att hon är en invandrare. (se video nedan).

En annan brittisk kvinna, Debbie, deltog i april på den brittiska tv-kanalen, Channel 4:s ”Embarrassing Bodies” program (se video nedan).

Debbie (hennes efternamn ges inte) fick en oförklarlig epilepsiliknade kramp. När hon hade återhämtat sig, talade hon med brytning som låter lite som fransk brytning.

”Jag måste lära vem jag är igen”, sade hon. När hon interagerar med lokalbefolkningen i sin hemstad, sade hon: ”Jag lämnar dem funderande på var jag kan komma ifrån”.

Pixie McKenna, som är värd för programmet “Embarrassing Bodies”,  rapporterar att endast omkring 60 fall av utländskt-accent-syndrom är kända över hela världen.

En kvinna i Australien har också utvecklat en fransk accent efter att ha ådragit sig en hjärnskada, rapporterades i det australiensiska mediaföretaget ABC i juni.

Leanne Rowe var i en bilolycka. När hon vaknade upp i Melbourne på Austin Hospital hade hon en bruten käke. Medan hennes käke höll på att läka trodde läkarna initialt att hennes tal lät sluddrigt på grund av den medicinering hon fick.

Hon har dock sedan dess talat med vad som låter som en fransk accent.

”Det gör mig så arg eftersom jag är från Australien. Jag är inte fransk, [men] jag har inget emot det franska folket”, sade hon till ABC.

Sarah Colwill

Debbie

https://youtube.com/watch?v=OMSQYYtlvm4

Översatt från engelska