Kvinna gripen för misshandel i Flushing, New York
Li Huahong insvept i en kinesisk flagga den 31 maj 2008 i Flushing. Hon är känd för att sprida den kinesiska regimens propaganda till kineser i Flushing. (Foto: Epoch Times)


En kvinna som distribuerar hatlitteratur mot en kinesisk andlig övningsmetod greps i den kinesiska enklaven Flushing i Queens förra veckan för ett överfall hon påstås ha gjort i augusti.

Det var fjärde gången som Li Huahong fördes bort iförd handbojor, anklagad av polisen för grov stöld och misshandel.

Huahongs våld och den hatpropaganda som hon distribuerar har samma mål: Falun Gong, en kinesisk andlig metod som lär ut hur man ska leva efter principerna sanning, godhet och tålamod.

Falun Gong har förföljts i Kina sedan juli 1999. Den traditionella meditations-metoden blev populär, med uppskattningsvis 70 till 100 miljoner utövare, så det kinesiska kommunistpartiets ledare inledde en landsomfattande förföljelse.

Som i de flesta kampanjer med politisk agitation som partiet utför, blev Falun Gong-utövare oavbrutet förtalade i kinesiska medier. Enligt människorättsgrupper spreds fabricerade nyhetsbulletiner för att varna allmänheten om de så kallade farorna med Falun Gong-utövning.

Sedan 2008 har Huahong delat ut sådant material och liknande propaganda på gatorna i Flushing och även gått till direkta angrepp.

Den 26 augusti i år, angrep och förödmjukande Huahong en japansk kvinnlig Falun Gong-utövare som var på besök i New York, enligt Cheng Changhe, som ingrep för att stoppa henne. Det senaste gripandet av Huahong avser misshandeln av Cheng.

Vid middagstid, precis när Cheng gick förbi, högg Huahong tag i den japanska kvinnans krage och blus och svängde runt henne så häftigt att hennes kläder kom i oordning och man kunde se hennes bröst, samtidigt som hon verbalt misshandlade henne. Den kortväxta kvinnan blev klart uppskärrad, berättade Cheng i en intervju med Epoch Time.

Cheng ingrep och talade högt om rättssäkerheten i USA samtidigt som han bände loss hennes händer. Den japanska kvinnan slet sig loss och flydde.

Då blev Cheng istället målet. Huahong grep först tag i hans väska och tog sedan tag i hans skjorta.

– Hon grep tag i mig och ville inte släppa taget. Sedan tog hon tag i min skjorta och slog och ryckte våldsamt i den, sade Cheng..

Cheng Changhe känner till Falun Gong. Han är lärare och försvarsadvokat i Kina. Har han försökt att försvara utövare i det kinesiska rättssystemet och har därför fått en djup förståelse för den kampanj som partiet genomför mot utövare i Kina.

Det första utfallet när hon slet och drog i skjortan var bara början.

– Jag förstod inte att det var en fälla. Tydligen finns det människor som sitter vid en restaurang som kommer så snart de får ett samtal från henne, sade Cheng.

Sex eller sju män i 40-50-årsåldern, som brukar gå omkring i närområdet och förbanna Falun Gong-utövare, kom springande till platsen. De omringade Cheng, medan Huahong fortfarande höll ett grepp om hans skjorta, innan de gav sig in i leken.


Cheng Changhe (Foto: Epoch Times)

Cheng Changhe (Foto: Epoch Times)

– De trodde jag var en Falun Gong-utövare. När jag sade att jag kommer att slå tillbaka om de inte slutar, insåg de att jag inte var det, sade Cheng.

Han fortsatte att dra bort Huahongs hand från kragen medan hon klöste honom i ansiktet och tog hans väska. Sedan satte sig Huahong på väskan och skrek och låtsades att hon hade blivit knuffad.

Vittnen berättade för polisen vad de hade sett. Huahong väntas infinna sig i rätten före utgången av året, enligt en talesman för New York-polisens informationsbyrå.

Cheng är glad över arresteringen men kommer att vara än mer nöjd när propagandabordet tas bort.

– Varför är de här, hur kan någon öppet få attackera Falun Gong-utövare i USA? Det är hjärtskärande att ett sådant bord finns i Flushing.

Översatt från engelska.