Kung Fu-mästare imponerad av "Spectacular"
Kung Fu-mästare Thieu Lam (mitten) på Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Tammerfors, söndagen den 30 mars. (Li Xiangqing/The Epoch Times)


Shaolin kung fu-Mästaren Thieu Lam var imponerad av en del Shaolin kung fu-innehåll i Chinese Spectacular när det uppfördes i Tammerfors på söndagen. Lam kommer från början från Vietnam men hans mor är kinesiska.

Han sade via tolk att han tyckte om alla danserna och varje nummer av showen. Han sade att han tyckte om kung fu-delen och trumnumren ”Trummare vid Tang-hovet” och ”Segertrummor”.

En av hans elever, Jenni Pietila, som såg showen tillsammans med Lam sade:

– Det var verkligen fint att se en gammal kultur som denna bli förevisad här. Musiken och dräkterna och alla dansteknikerna och allting, det är verkligen annorlunda jämfört med vad vi vanligen ser i väst så det var verkligen storartat… Spektakulärt!

Hon säger att hon tyckte väldigt mycket om showen ”och förhoppningsvis kommer vi att kunna se det här igen, kanske nästa år”.

En annan av hans elever, Katariina Pietila, säger att hon tyckte att showen ”verkligen var häpnadsväckande” och skulle också vilja se den igen.

”Den var verkligen vacker”, sade hon.

Flickorna säger att de tränar kung fu ett par gånger i veckan i en och en halv timme.

För information om kommande Divine Performing Arts föreställningar, vänligen besök www.chinesespectacular.eu. På torsdag, den 3 april, ges en extra föreställning på Cirkus i Stockholm.

Epoch Times har äran att vara sponsor för Chinese Spectacular. För att se hela rapporteringen från dess turné, var vänlig gå till www.epochtimes.se för svenska och därifrån till andra språk.
 

Översatt från version