Kul med annan danskultur tyckte två unga dansare
Dansarna Cecilia Dovrell och Emmy Nilsdotter såg Shen Yun Performing Arts på Cirkus i Stockholm den 8 april. (Foto: Pirjo Svensson, Epoch Times)


Det fanns två aktiva unga dansare, Cecilia Dovrell och Emmy Nilsdotter, på Cirkus i Stockholm den 8 april. Båda dansarna som utbildats på Balettakademin i Stockholm hade turen att få biljetter till en föreställning med Shen Yun Performing Arts av en bekant som inte kunde gå.

– Det är kul att se en annan danskultur för att den är helt annorlunda i Sverige än i Kina. Och att den visar också olika historier och den kulturella biten i deras dans, sade Cecilia.

Eftersom Shen Yun har som mål att uppväcka den gamla kulturen som ansågs vara andligt inspirerad, kände Emmy av den andliga aspekten i föreställningen hela tiden och hon tyckte att den framfördes på ett sätt som fick henne att förstå tanken bakom.

– Det är mer om hur de tänker än att så här ska ni tänka, sade Emmy.

Cecilia hade förväntat sig en dansföreställning där dansen gick i ett flöde, men sedan tyckte hon att det var bra med en serie av olika dansstycken. Hon noterade också dansarnas synkronsering.

– Just att man får så många att göra exakt samma exakt samtidigt är svårt, sade hon.

Cecilia uppskattade presentatörerna som berättade om bakgrunden om de olika danserna. Det gav en bättre förståelse av de olika programpunkterna.

De unga dansarna var imponerade av att Shen Yun hade en hel orkester med sig och att det var så många dansare på scenen samtidigt.

Cecilia menade att det var roligt och intressant att se något helt annorlunda. Hon tyckte särskilt om dansen, ”Shaolinmunkarna skyddar kejsaren”.

– Det var roligt att få se en annan danskultur, den klassiska kinesiska dansen.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Den 12 och 13 april ger Shen Yun föreställningar i Paris.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.