Krockad ren flög in i bil


Rikspolisstyrelsen har inlett en inspektion av polisens hantering av beslag.

– Rikspolisstyrelsen vill granska hur man praktiskt hanterar beslagen och vilken kunskap man har om de regler som ska styra hanteringen, säger chefen för inspektionsenheten Carin Ewald.

De flesta som jobbar med det här är självlärda. Det finns ingen särskild utbildning. Sju polismyndigheter ska granskas och i slutet av mars nästa år ska förslag på åtgärder, förbättringar och förenklingar komma.

Norrbotten, Gällivare – Hakkas 31 oktober

Det är mycket vilt ute i trafiken och i Gällivare blev en ren påkörd av en personbil. Den påkörda renen flög över vägen och dundrade in i en mötande personbil. Han som körde på renen stannade inte. Det blev inga personskador skriver polisen så de fick kanske tag i honom ändå. Renägaren har meddelats.

Skåne, Skanör 31 oktober

I Skåne blev en ko påkörd av en bil. En av dem måste ha haft ordentlig fart för kon skadades allvarligt och bilen kunde inte köras därifrån. Kon fick avlivas på plats.

En annan trafikolycka inträffade i Skanör samma dag. Det var så att en personbil körde av Halörsvägen och vidare genom en hästhage och fortsatte in i väggen på en stallbyggnad. Hästarna som var i närheten kom inte till skada.

Västmanland, Hallstahammar 30 oktober
En okänd man slet till sig en kvinnas plånbok som hon hade i handen när hon klev ur sin bil vid Lidl i Hallstahammar. Sedan fick han bråttom att sprang vidare upp i ett skogsparti.

Norrbotten, Luleå 31 oktober

En ärlig person som befann sig vid en bankomat i Luleå uppmärksammade en polispatrull på att någon hade glömt ta med sig pengarna från Bankomaten.

Norrbotten, Abisko – Björkliden 30 oktober

Den blev en riktigt internationell smäll när tre bilar kolliderade, en personbil och två lastbilar. De kom från Sverige, Danmark och Polen. Vägen blockerades och fick stängas helt under bärgningsarbetet. Det var mycket halt väglag vid tidpunkten för händelsen. Ingen i de tre bilarna skadades.