Krigsveteran oroad över kommunistisk infiltration i Malaysia
Nik Mohd Zaaba Bin Nik Daud, generalsekreterare för Malaysias krigsveteranförening. (Foto: The Epoch Times)


Nik Mohd Zaaba Bin Nik Daud, generalsekreterare för Malaysias krigsveteranförening, varnade i en exklusiv intervju med Epoch Times att landet måste hålla ögonen öppna och vara rädd om att kommunismen inte kommer tillbaka i någon form.

– Kommunistpartiet infiltrerar i dagens läge indirekt och det är svårt att upptäcka. Till exempel försöker de utbilda och introducera den yngre generationen till kommunism. Kapitulationen av Malaysias kommunistparti (MCP) 1989 innebar inte kommunismens sammanbrott. Det är bara en tidsfråga när den kommer tillbaka, sade Nik Mohd.

Det finns vissa politiker och organisationer som uppmanar regeringen att tillåta kommunistpartiets före detta generalsekreterare Chin Peng att återvända till Malaysia för en uppgörelse på humanitära skäl. Dessa människor har också påmint regeringen om att MCP bidragit till oberoende Malaysia.

– Vi måste vara klara över att Chin bör omfattas av lagstiftningen för krigsförbrytare snarare än att han ses som en äldre person som återvänder för en uppgörelse, sade Nik Mohd.

Han påpekade också att påståendet om att MCP kämpat för Malaysias självständighet är fel. MCP ville använda våld för självständighet och regera med kommunism. Detta är oacceptabelt eftersom Malaysia ville uppnå självständighet genom fredlig överenskommelse med britterna, sade han.

– Varför har MCP fortsatt den väpnade kampen fram till 1989 efter Malaysias självständighet 1957. Strängt taget har de undergrävt självständigheten. Kostnaderna för kriget mot MCP skulle ha förbättrat landets välstånd om resurserna i stället hade använts för att bygga upp landet.

– De 513 etniska upploppen 1969 uppmuntrades också av MCP för att skapa rashat så att MCP kunde ta makten när landet var i kaos, sade Nik Mohd.

– Vi kan inte förlåta Chin Peng. Han dödade många oskyldiga människor och medlemmar i de väpnade styrkorna. I sina försök att tvinga folk att ge efter för kommunismen, skapade MCP rädsla i samhället genom att döda lantarbetare och spränga järnvägar och vägar, sade han.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18172/