Krigsskepp tillverkat av stål från World Trade Center anlände till New York
På tisdagen ankrade USS New York på Hudsonfloden i New York (Aloysio Santos/The Epoch Times)


Symbolen för den amerikanska andan och integriteten kom till New York på tisdagen. Krigsfartyget USS New York kom seglande på Hudsonfloden och ankrade till slut vid pir 88 på den västra sidan av Manhattan inför sitt officiella uppdrag på lördag den 7 november.

Fören på det patriotiska fartyget är svetsad av 7,5 ton stål från World Trade Center.

Besättningsmännen på fartyget var fyllda av entusiasm för USS New York och dess namne.

-New York kan återhämta sig från alla slags motgångar. Ingen annan stad kan återhämta sig så fort som New York, sade infödda Bronxbon Jim Purekal, [som varit marinsoldat under nio år] på sin seglats tillbaka till New York på USS New York.

Marinsoldaten Jesse Johnson begärde att få ett uppdrag på USS New York:
-Det är som fågel Fenix som stiger ur askan, säger Johnson. Det är berörande. … När jag tittar ut över fartyget, känner jag mig större än mig själv. 

-Det här fartygets budskap och vad det symboliserar är pånyttfödelse eller omvandling av något mycket ont till något gott, sade en annan marinsoldat.

USS New York anlände på tisdagen efter att ha seglat från Norfolk i Virginia.

Det är det sjätte fartyget som får använda namnet New York, det ursprungliga skeppet byggdes 1776. Det senaste fartyget som hade det namnet var konstruerat den 11 september 1911 exakt 90 år innan 9/11 attacken.

Eftersom staternas namn vanligtvis är reserverade för u-båtar skrev guvernör Pataki ett brev till marinminister Gordon England och ansökte om att namnet fick ges till ett ytgående fartyg för att hedra de liv som gick förlorade den 11 september och för dem som kämpar i kriget mot terrorismen. Denna begäran beviljades. 

-USS New York kommer att se till att alla New York-bor och världen aldrig kommer att glömma de onda attackerna den 11 september och det mod och medkänsla New York-bor visade som svar på terrorn, sade guvernör Pataki.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/24666/