Kraftsamling för att få slut på förföljelsen av Falun Gong
Kongressledamoten Ileana Ros-Lehtinen talade på mötet på West Lawn i den amerikanska huvudstaden i Washington, DC, torsdagen den 14 juli och sade att "förföljelsen av Falun Gong måste upphöra, och det måste sluta nu." (Foto: Shaoshao Chen / The Epoch Times)


Den första resolution som erkänner den växande rörelsen av utträden ur det kinesiska kommunistpartiet, kallad ”tuidang” på kinesiska, framlades nyligen vid den amerikanska senaten. Vid en manifestation med Falun Gong-utövare och stödjande politiker gav många uttryck försin önskan att få ett slut på Kinas tolvåriga förföljelsen av den andliga metoden.

Resolutionen (S. Res. 232) presenterades den 13 juli, dagen före demonstrationen, av den demokratiske senatorn Menendez från New Jersey och den republikanske senatorn Coburn från Oklahoma.

Vid samlingen på West Lawn i Capitol Hill kunde kongressledamoten Ileana Ros-Lehtinen inte hålla tillbaka sin avsky för Kinas härskare i Peking. Hon konstaterade, liksom flera andra talare, att Kinas sedan i januari intensifierade förtryck av internetanvändare, journalister, människorättsaktivister och Falun Gong-utövare är en reaktion på förändringar i det politiska landskapet i Mellanöstern.

– De paranoida ledarna i Peking har till och med förbjudit den traditionella kinesiska folksången ”Jasmine Flower” i fruktan för att den har anknytning till jasminrevolutionen, sade hon.

Kongressledamoten Chris Smith uttryckte frustration med den egna regeringen, särskilt med president Barack Obama.

– En president, som är Nobels fredspristagare, misslyckades med att ens nämna mänskliga rättigheter tydligt när Hu Jintao var här [i januari].

Smith kritiserade också utrikesministern Hillary Clinton för att ”tala för försiktigt.” Han sade att människor torteras till döds enbart på grund av deras tro och bara för att de är Falun Gong-utövare.

Det ”behöver inte vara på det sättet”, sade den frustrerade kongressledamoten om att den amerikanska regeringen inte höjer rösten. Den republikanska kongressledamoten var lika kritisk till Obamas föregångare, George W Bush, på dennes ovilja att konfrontera Kinas brott mot mänskliga rättigheter.

Smith sade att han håller på att presentera ett lagförslag som skulle neka visum till USA för alla kinesiska tjänstemän som varit delaktiga i brott mot mänskliga rättigheter.

Kongressledamot Dana Rohrabacher riktade in sig särskilt på dem som vill främja affärer med kommunistiskt Kina.

– De amerikanska affärsmännen, som åker till Kina, gör affärer med en monstruös regim.


På West Lawn på Capitol Hill, på en sammankomst 14 juli som uppmärksammade de tolv årens förföljelse av Falun Gong och firade att nästan 100 miljoner har trätt ut ur det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. (Foto: Alex Ma / The Epoch Times)

På West Lawn på Capitol Hill, på en sammankomst 14 juli som uppmärksammade de tolv årens förföljelse av Falun Gong och firade att nästan 100 miljoner har trätt ut ur det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. (Foto: Alex Ma / The Epoch Times)

Rohrabacher sade att dessa ”affärer” inte återspeglar det amerikanska folkets värderingar, och de stänger här fabriker medan affärsidkarna samlar bonusar. Fabrikerna i Kina tillåter inte organisering av fackföreningar, en fundamental skillnad från vad vi tror, sade Rohrabacher.

– Vi amerikaner måste stå för något mer än kortsiktiga vinster för storföretagen, sade Rohrabacher.

Rohrabacher försökte väcka upp landet. Han sade att om den ”onda kraften” i Kina tillåts att fortsätta och blir inte ifrågasatt kommer denna onda kraft så småningom påverka folket i USA. Talet riktades direkt till de hundratals utövare inför honom och Rohrabacher tackade utövarna för att ha dragit det amerikanska folkets uppmärksamhet till den brutala regimen i Kina.

– Om folket inte uppmärksammar [er] har vi förlorat en otrolig kraft för det goda i denna värld.

Antalet amerikanska kongressledamöter som identifierar sig med utövarnas kamp mot kommunistpartiet har ökat stadigt de senaste åren. Uttalandet av solidaritet från kongressledamoten Sam Farr (Kalifornien) var talande.

– De som talar sanning, de som visar medkänsla och de som förstår tolerans, borde hedras, inte förföljas.

Sanning, godhet och tolerans är de principer som Falun Gongs (även kallad Falun Dafa) utövare lever efter.

Gus Bilirakis uttryckte också solidaritet med Falun Dafa.

– Jag stödjer er och delar era principer om sanning, godhet och tålamod.

Kongressledamot John Garamendis uttalande lästes upp av hans stabschef, Charles Dambach på mötet. Han sade att han hörde berättelser ur livet från utövare och var personligen berörd av det ”verkliga livets berättelser av smärta, lidande, påtvingad separation och även död.”

Kongressledamot Robert Andrews lagstiftande assistent Stephen Hunter läste ett uttalande där han sade att ”det är chockerande att religiös förföljelse av en sådan stor skala kan fortfarande finnas i dessa tider.”

Liksom tidigare år, på grund av den extremt snäva tidsplanen för kongressen i juli, inte alla kongressledamöter som hade satt denna sammankomst på sitt schema kunde komma till mötet. Senatorerna Mark Udall, Barbara Mikulski och Kirsten Gillibrand och representanthusets ledamöter Chris Van Hollen, Eliot Engel, Zoe Löfgren, Tammy Baldwin, Bill Pascrell, och Paul Tonko hade utfärdat uttalanden.

Scott Flipse sade att ”det är svårt att se Kina som en ansvarstagande maktfaktor förrän det slutar förföljelsen av den egna befolkningen.” Han är biträdande chef för den amerikanska kommissionen för internationell religionsfrihet som rapporterar till presidenten, statssekreterare och kongressen.

Flipse sade att förföljelse, tortyr och utrotning av Falun Gong kommer att ses en dag som ”en skam i Kinas historia.” Han uppmanade amerikanska regeringstjänstemän på toppnivå att ta upp frågan om Falun Gong med kinesiska tjänstemän. USA måste leda resten av världen till att åstadkomma förändringar i Kina, sade han.

Kina har varit medlem i en liten grupp av länder som Freedom House betecknar som ”världens värsta av de värsta” för de 38 år som Freedom House har övervakat frihet över hela världen, enligt Sue Gunawardena-Vaughn, överordnad programchef för Freedom House.

William Murray, ordförande i koalitionen för religionsfrihet, placerade kommunistpartiet i en lång historia av totalitära storslagna planer. Genom att eliminera frihet med hjälp av krig, gulag, svält och massmord skapar totalitära regeringar ett helvete på jorden. Hitlers Tredje Riket föreställde ett Tyskland utan judar, Sovjetunionen en värld utan de rika, de röda khmererna ett Kambodja utan de utbildade och kommunistiskt Kina ett Kina utan Falun Gong.

Murray sade att kommunistpartiet kommer att bli besegrad i sin stora plan precis som de andra också har misslyckats.

Den avgörande rollen som Falun Gong-utövare spelar i sökandet efter frihet i Kina var ett tema på mötet som kom upp flera gånger.

– Jag erkänner att utövare av Falun Gong är på frontlinjen i kampen för mänskliga rättigheter i Kina. Detta är inte en kamp som de väljer utan den tvingades på dem , sade Suzanne Scholte, ordförande i Defense Forum Foundation.

Medan det är väl bevisat att Falun Gong-utövare angrips mest, har kommunistpartiet utökat ”den repressiva taktiken, som används mot Falun Gong, till andra i Kina, inklusive advokater för mänskliga rättigheter och aktivister, liksom mot andra etniska och religiösa minoriteter ”, sade Gunawardena-Vaughn.

Faith McDonnell, från institutet för religion och demokrati, citerade rapporter från Kina att ”26 Falun Gong-utövare dött i händerna på statliga myndigheter på bara de första fyra månaderna 2011. De flesta var offer från hjärntvättscenter, brutal tortyr och omänskliga umbäranden ”, sade hon.

De 26 kända fallen har identifierats av Falun Dafa Information Center, där det sades att ”flera av offren dog efter att ha suttit i provisoriska ”hjärntvättscentra” där tortyr och intag av okända droger användes för att tvinga människor att avsäga sig sin utövning av Falun Gong.”

Den amerikanska Amnesty Internationals direktör T. Kumar sade att AI har dokumenterat många dödsfall av Falun Gong-utövare i Kina. Han uppmanade president Obama att inte vara tyst.

Michael Horowitz, docent på Hudson Institute, försökte förklara kommunistregimens besatthet att undertrycka Falun Gong.

– Diktaturer överlever endast genom att sprida rädsla och genom att [dela ut] monetära belöningar. Falun Gong-utövare, som utövar sanning, medkänsla och tolerans är ”bortom rädsla”och är inte intresserade av ekonomisk vinning, och därmed känner sig regimen hotad, sade han.

– Partiet verkar fast besluten att fullfölja utrotningen av någon grupp som de inte kan kontrollera, sade Gregory Treat, Jubilee Campaign.

En annan anledning till kommunistregimens rädsla för Falun Gong är Tuidang-rörelsen, som initierades av Falun Gong-utövare. ”Tuidang” betyder att går ur eller avsäga sig sitt medlemskap i kommunistpartiet eller dess underorganisationer som De unga pionjärerna och Det kommunistiska ungdomsförbundet.

Impuls att starta rörelsen kom i november 2004 genom en ledarserie i The Epoch Times som heter ”Nio kommentarer om kommunistpartiet.” Den redaktionella serien ger en ocensurerad beskrivning av den våldsamma och svekfulla historian av partiet.

Yi Rong är ordförande i servicecenter för utträde ur kommunistpartiet, som hjälper kineser att avsäga sig kommunistpartiet. Hon sade att tusentals frivilla tuidangarbetare inne i Kina och runt om i världen handhar över 60 000 framställningar om utträden varje dag.

– Tuidang handlar om att bygga upp en rörelse som börjar underminera kommunistpartiet inifrån. Det är ungefär som ett slukhål av mentalitet, där det inte finns något under det och ganska snart sjunker bara marken … reformens frön sås av denna underbara rörelse, sade kongressledamot Smith i en intervju med Epoch Times.

Yi sade att Tuidangrörelsen lägger grunden för ett samhälle av öppenhet och frihet genom att stärka engagemang hos miljoner kineser ”att leva med dygder av ärlighet, rättvisa och medkänsla i sitt dagliga liv.”

Yi sade att antalet för juli är över 98 miljoner som trätt ur.

– En dag snart, kommer 100 miljoner kinesiska röster har skrikit högt ”inte längre kinesiskt kommunistparti!”,”inte längre förföljelse!”

Flera talare nämnde att senatens resolution 232, som refererar till tuidang, är i behov av medsponsorer.

Översatt från engelska.