Korta kommentarer från publiken
Bert och Natalie Jansson upptäckte den traditionella kinesiska kulturen. (Foto: Maria Johansson/Epoch Times)


Bengt Häger, professor och grundare av dansmuseet i Stockholm, tycker att föreställningen är väl framställd och sympatisk.

– Jag tycker att det är ett väldigt fint ändamål, det är så rörande och så ovanligt.

Shen Yun Chinese Spectacuar håller hög klass och är en stor och fin upplevelse både musikaliskt och sceniskt, tycker dirigent Anders Jansson.

– Fantastiska scensättningar, omväxlande och intressant musik. Det finns en kinesisk färgning som bland annat kommer av att orkestern är blandad med västeuropeiska och kinesiska instrument.

– Den har en väldigt skön atmosfär och en smak av kinesisk kultur. Jag tycker absolut att man ska gå och se föreställningen.

Natalie Jansson, sjuksköterska i Stockholm känner inte till den kinesiska kulturen sedan tidigare.

– Jag tycker att det här är en mycket fin föreställning; koreografin, färgerna och stämningen.

Alexandra Gupespan, som går i sjunde klass, har en kompis som läser kinesiska. Alexandra är fascinerad av kinesiska tecken och var helt begeistrad över föreställningen.

– Jag tyckte att musiken och kläderna var jättehäftiga och att numren med havsnyfmerna och tibetanska dansen var jättefina.

Birgitta Fjeldegård hade berättat för 14 personer från Gävle och deras Stockholmsvänner om föreställningen, och nu kom de alla för att se den.

Birgitta har sina två flickor boende i Stockholm där Hanna studerar på KTH. Lina går på gymnasiet, där hon läser samhällsekonomi och om föreställningen säger Lina:

– Den är väldigt vacker. Trummorna gillade jag. Det var starkt, häftigt. Väldigt kraftfullt. Och ändå är det lite rått med Falun Gong-numret. Det blir hemskt när man ser det illustrerat så här. Det är också ganska rörande, säger storasyster Hanna.

– Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser föreställningen. Det är värmen i föreställningen och budskapet och färgerna. Budskapet är om en sanning, en godhet. För mig är det budskapet, säger mamma Birgitta.

Tuula Ystehede och hennes familj reste från Norge för att se föreställningen.

– Den är mycket imponerande, mycket vacker och jag tycker att den berättar mycket om folkets situation i Kina och jag tycker att artisterna är fantastiska. Jag är verkligen glad att jag kom.

Tuulas man, Frederik Ystehede sade:

– Trummorna imponerade och även Falun Gong-programmet. Jag grät nästan. Mycket välgjort. Jag känner mig verkligen ledsen när människor förtrycks så här, men jag hoppas det kommer allt bli bättre.


Alexandra Gupespan begeistrades av föreställningen. (Foto: Barbro Plogander/Epoch Times)

Alexandra Gupespan begeistrades av föreställningen. (Foto: Barbro Plogander/Epoch Times)