Koreansk målerikonstnär berördes djupt av Shen Yun
Artistgruppen Shen Yun inropade på scenen efter sin sista föreställning i Changwon, Sydkorea. (Foto: Lee InSook/ Epoch Times)


Den välkände koreanska målerikonstnären Jang Young Joon var mycket rörd efter att ha sett Shen Yuns sista framträdande i Changwon, Sydkorea. Han sade att föreställningen kommer att lämna ett djupt avtryck i hans liv, och han hoppas att showen, likt en ledstjärna, även fortsättningsvis kommer att inge hopp till människor.

Jang är en tongivande i Koreas konstvärld. Han är rådgivare för Koreas förening för professionella konstnärer och Koreas konstförening. Han har under en lång rad år granskat många viktiga konsthändelser, som till exempel den koreanska internationella konst- och kulturutställningen och mottagit många utmärkelser.

– Som konstnär visualiserar jag ofta saker och har även lärt mig en hel del. Jag kände många saker i föreställningen, sade Jang.

Jang sparade inte på komplimangerna, han sade att föreställningen var utomordentlig, mycket underhållande att titta på och att den fick honom att tänka på kulturens rötter.

Han sade att föreställningens danser var outsägligt vackra. Bakgrundprojektionerna var så intensiva, som om de vore riktiga foton från olika årstider. Shen Yun har givit honom som professionell konstnär en gränslös inspiration. Han sade:

– Från och med nu ska jag måla scener som de som skildrades i föreställningen!

Musiken hade “gått bortom individuella känslor och presenterade ens allra innersta känslor från dess ursprungliga källa”, sade han. Han upplevde att musiken renar ens hjärta, får en att hitta sitt sanna jag och inse behovet av att söka efter sitt sanna jag.

– Man kan höra och uppleva musik och dans från den himmelska världen i föreställningen, sade han.

Jang berördes starkt av Xiaochun Qis erhusolo. Den melodiösa musiken fick honom att känna det som att han hade hittat sig själv. Med hans ord var det ”helt underbart”.

Han menade att även de som aldrig har bekantat sig med erhun borde tycka att numret var fantastiskt. Men den inre betydelsen sträcker sig längre än så, ”ljudet får mig att reflektera över den väg som jag har tagit i detta livet och ger mig även lust att ta reda på hur det är i den framtida världen”.

Jang sade att showen öppnar dörren till framtiden:

– Jag kan förstå den världen. Infiltrationen av den västerländska kulturen har gjort människor mer materialistiska och ytliga på senare tid. Det gör det svårt för dem att se den världen.

Föreställningen fick Jang att inse den princip som sträcker sig bortom liv och död – existensen av gudar och buddhor.

– Ens fysiska kropp kan förstöras men själen är evig. Det betyder att man befinner sig i en cykel av reinkarnation. Enligt den buddhistiska läran har ett liv reinkarnerats i denna mänskliga värld på grund av ansamling av karma.

– Även om det sägs vara lyckosamt att reinkarneras till en människa finns emellertid även möjligheten att reinkarneras till ett djur i nästa liv. Ett liv kan återfödas i många olika former. Således bör man inte begå dåliga gärningar i detta livet och borde verkligen tro på Buddha.

Till sist uttryckte han sin djupa tacksamhet till Shen Yun.

– Jag är verkligen tacksam. I dag har jag varit med om en angenäm upplevelse. Det är verkligen synd att det är Shen Yuns sista dag i Changwon. Om de hade ytterligare en föreställning imorgon skulle jag ha ringt hem och rekommenderat fler att komma och titta på den.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se:

www.ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:http://sv.shenyunperformingarts.org/

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30342/