Konsulattjänstemän uppviglar till hat
Epoch Times personal (till vänster) attackeras av ilsken KKP-anhängare (till höger). (Foton: Epoch Times)


Epoch Times har fått bevis på att statsanställda utlandskineser direkt medverkar i svartmålningskampanjerna.

I en bandupptagning av ett telefonsamtal som Epoch Times fick ta del av 23 maj kan man höra Kinas generalkonsul i New York, Peng Keyu, medge att han ”hemligen uppmuntrat” deltagarna i mobben.

Peng berättar att han personligen tackade medlemmarna i mobben och ”höll i andra saker på plats”. Telefonsamtalet spelades in av en utredare som låtsades vara en av konsulns allierade.

Epoch Times har mottagit
rapporter från ett flertal källor som hävdar att mobbdeltagarna får mellan 50 och 100 dollar per dag av Peng för att medverka i de störande aktiviteterna.

Falun Gong-utövare känner nu av effekterna av den kinesiska regimens bemödanden. Bär man en gul T-shirt i Flushing kan man bli nedslagen och även om man håller i en skylt som uppmuntrar kineser att lämna KKP.

Steve Lancione, en Falun Gong-utövare från Boston, arrangerade nyligen en ”Lämna KKP”-aktivitet i Flushing, för att stödja de drygt 37 miljoner människor som officiellt avskrivit sina band till KKP och tillhörande organisationer. Efter manifestationen omgavs han av en ilsken mobb på 50 KKP-supportrar som attackerade honom.

Runt tusen personer närvarade. Efter aktiviteten stod Lancione nära en tidningsbehållare för Epoch Times, berättar han. Han såg en gammal man och en ung flicka som stal och rev sönder tidningarna.

Lancione konfronterade
dem och den gamle mannen började då skrika att Lancione hade slagit hans dotter.

Lancione omringades av ett 50-tal kineser som skrek åt honom. En kvinna rev en av poliserna efter att mobben beordrats lugna ned sig. Två personer arresterades.

Sedan anti-Falun Gong-kampanjen påbörjades i Flushing har åtskilliga Falun Gong-utövare förvägrats inträde på vissa restauranger. Epoch Times var på plats och fotograferade en utövare som utestängdes från en kinesisk restaurang.

En grupp unga studenter hävdade att de samlade in pengar till räddningsarbetet i Sichuan. De kombinerade uppmaningar som ”Ge en liten donation” och ”En bön för Sichuan” med svordomar mot kultiveringsmetoden Falun Gong.

När Epoch Times reportrar
frågade dem varför de rabblade slogans mot Falun Gong under en aktivitet för jordbävningens offer nekade studenterna till vad de just sagt.

– Nej, nej, vi pratar bara om Sichuan, påstod en student som inte vill identifiera sig.

Även Epoch Times har attackerats, uppenbarligen på grund av den detaljerade rapporteringen om händelserna i Flushing och den kinesiska regimens bristfälliga hantering av jordbävningen. Epoch Times var den första nyhetstidningen som publicerade bevis på att Kinas regim undanhållit informationen som förutsade skalvet, trots att annan press, till exempel den Londonbaserade Times, nu publicerat rapporter i samma ämne.


Hotbrevet som skickats till ett Epoch Times kontor i New York.

Hotbrevet som skickats till ett Epoch Times kontor i New York.

Eftermiddagen 30 maj mottog Epoch Times kontor i Chicago ett hotbrev innehållande ett Epoch Times-utklipp om de senaste händelserna och ett oidentifierat, vitt pulver.

Personalen tillkallade polis.
Polisen upprättade genast en provisorisk karantän för den personal som vidrört brevet. Ett tekniskt team förde försiktigt bort brevet från kontoret och skickade det på analys. En timme senare meddelades att pulvret var ofarligt.

Brevet består av två rader: en är en hyllning till det kinesiska kommunistpartiet och den andra är en vulgär förolämpning av Falun Gong.
– Det kinesiska kommunistpartiet är rädda för sanningen, och vi berättar sanningen. De vill inte att människor ska få veta sanningen, svarade Helen Ye, chefsredaktör för mellersta USA:s utgåva av Epoch Times, då hon tillfrågades om varför brevet skickats till deras kontor.

Del 1 finns här

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-7/71550.html