Konstverk mot förföljelse
Kommunfullmäktigeledamoten Olof Jörgensson (s) och arrangören Ove Hallberg vid invigningen av utställningen "Sanning Godhet Tålamod" i Vara bibliotek i fredags. (Foto: Anders Ericsson/Epoch Times)


Konstutställningen ”Sanning Godhet Tålamod” kan sedan i fredags beskådas på biblioteket i Vara. Den är skapad av Falun Gong-utövare och beskriver såväl förföljelsen i Kina som upplevelser under utövandet av den andliga metoden.

Konstverken tidigare visats i ett 20-tal länder. Syftet med utställningen är att få slut på förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina, berättar arrangören Ove Hallberg. Anledningen till att den nu visas i den lilla kommunen Vara mitt på Västgötaslätten är att Ove bor i grannskapet.

Olof Jörgensson, socialdemokratisk ledamot i Vara kommunalfullmäktige, deltog vid vernissagen och sade:

– Vara inte är en liten kommun när det gäller konstutställningar, men att det inte tidigare funnits någon liknade utställning som denna i Vara.

Olof Jörgensson delade i sitt tal upp Falun Gongs principer ”Sanning Godhet Tålamod” i tre delar och hur han tolkade innebörden av varje del.

– Sanning: Som politiker vill man höra sanningen från andra politiker och att hans vänner också säger sanningen till och om honom.

– Godhet: Den får jag själv skapa. Godhet mot mig själv är grunden för att vara god mot andra.

– Tålamod: För mig som politiker och privatperson är att lära sig att vara tålmodig. Som en far som väntar på att första barnet ska födas. Men här pratar vi om ett annat tålamod. Det tålamod som vi har djupt inom oss, i vår själ, som tålmodigt väntar på något gott.

Olof Jörgensson sade att utställningen beskriver vad som har hänt, det som händer nu och det som kommer att hända. Han rekommenderade alla att läsa Epoch Times ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” för att bättre förstå situationen i Kina.

Huruvida det är lämpligt att Kina arrangerar OS kommenterade han så här:

– Ena dagen är tanken att det är rätt, andra dagen är det tvivel, tredje dagen är det fel att OS hålls i Kina.

Hans tankar kretsade också kring vad som hänt de människor som tvingats lämna sina hem på grund av de anläggningar som OS medfört.

Med på vernissagen fanns också Benjamin Kong, en Falun Gong-utövare som suttit i kinesiska fångläger och flytt till Sverige. Han kallar ett av lägren för helvetet på jorden. Han har sett Falun Gong-utövare torteras tills de förlorat förståndet och andra tills de dött.

Olof lyckönskade Benjamin för att han lyckats komma ur KKP:s klor.

– Det du gått igenom kan inga av oss svenskar någonsin föreställa sig, sade han.

Olof Jörgensson önskade också att folk får upp ögonen för Kinas gärningar och att vi har tummen i ögat på dem. Han avslutade sitt tal med ”vi får inte glömma bort Kina efter OS” och förklarade utställningen för öppnad.

Utställningen finns på biblioteket i Vara under tiden 27 juni och fram till och med den 11 juli.