Konstnärspar från Australien rekommenderar alla att se Shen Yun
Linda och David Van Nunen såg Shen Yun Performing Arts på Capitol Theatre i Sydney. (Foto: Luke Hughes/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts strålande ljus flödade mjukt över publiken på Capitol Theatre i Sydney, Australien den 5 maj.

Ordförande för Australian Water Colour Institute, konstnären David Van Nunen, var på plats med hustrun Linda, författare och journalist för tidskriften The Australian.

Hyllad som en av Australiens bästa kolorister är David Van Nunen känd för sina levande och suggestiva bilder av Sydneys hamn såväl som den Australiska vildmarken.

Som den yngsta artisten någonsin vann Linda Van Nunen vid 9-års ålder Sir John Sulman Prize 1989, ett av Australiens äldsta konstnärspriser, som etablerades 1936. Hon har även gett ut en bok om Fine Art.

Konstnärsparets reaktion på Shen Yuns föreställning blev:

– Den är underbar. Dansen är helt enkelt så vacker, sade David Van Nunen.

Hans fru instämde helhjärtat.

– Ärligt talat, är den utsökt vacker. En spektakulär show, mycket rörande.

Känd för den klassiska kinesiska dansen, folk- och etnisk dans, dess orkestrala blandning av instrument från väst och öst; animerade bakgrundscenerier enligt state-of-the-art teknik och med vackra kostymer, ger Shen Yun publiken en smak av 5000 år av traditionell kinesisk kultur. Den forna kulturen har en djup andlig kärna, ”med dess värderingar såsom, välvilja, heder, anständighet, visdom och uppriktighet, samt en vördnad för gudarna och himlen”, enligt Shen Yuns hemsida.

Linda Van Nunen sade att alla aspekterna i presentationen berörde henne just för att showen innehåller inte bara klassisk kinesisk dans, utan etniska danser och likaså traditionella folkdanser från Kinas vidsträckta regioner.

– Jag tycker det är viktigt att göra det, jag tycker det är helt underbart och att se taiwanesisk dans och även från Tibet och Kina. Det är väldigt vackert att se, sade David Van Nunen.

Shen Yuns dynamiska högteknologiska digitala bakgrunder är koreograferade för att exakt stämma överens med de olika danserna och är perfekt synkroniserade med orkestern, vilket var något som i hög grad berörde Linda Van Nunen.

– Låt mig berätta något, bakgrunderna är enastående. Den digitala animation är något jag aldrig sett förut och hur den är integrerad med resten av showen … extraordinärt, detta är något som alla borde se. Jag tycker det är en lysande show.

Shen Yun är på ett uppdrag, att återuppliva den gudomligt inspirerade kinesiska kulturen, som har så gott som förstörts efter mer än 60 år av kommunistiskt styre i Kina.

– Jag är intresserad av all kinesisk kultur. Jag tycker den kulturen är underbar, och mycket gammal, sade David Van Nunen.

– En underbar produktion. En underbar möjlighet för världen att se den kinesiska kulturen, tillade han.

– Den är helt underbar, dansen är superb, iscensättningen är extraordinär, allting i showen är utsökt och jag tycker att alla borde se den, jag rekommenderar den till alla, sade Linda Van Nunen avslutningsvis.

Luke Hughes och Raiatea Tahana-Reese rapporterade.

Shen Yun Performing Arts som är baserade i New York, turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Europaturnén har avslutats men fortfarande pågår turnén i USA och Australien.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner för Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.