Konstnärlig ledare i Taiwan: "Ingen kan överträffa Shen Yun"
Liu Baoyue, konstnärlig ledare för Liu Baoyue Dance Arts Center på Shen Yun Performing Arts föreställning i Keelung, Taiwan. (Foto: Dai Deman /Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Company’s föreställningar i Keelung har orsakat en sensation i staden. Förutom att varje föreställning varit fullsatt, något som aldrig tidigare skådats, har Shen Yuns superba, unika och perfekta framträdanden tagit kretsen av lokala konstnärer med storm.

Liu Baoyue, konstnärlig ledare för Dancing Dimension Dance Company säger, att bland alla shower hon sett är Shen Yun den bästa, och ingen kan överträffa det.

– Shen Yun är bäst. Men jag tror att Shen Yun kommer att överträffa sig själv, år efter år, sade Liu.

– När ridån gick upp första gången, kände jag stickningar i hela hårbotten. Det kändes som om en elektrisk ström rann genom min kropp, sade en synbart rörd Liu.

– Den showen var verkligen magnifik, alla aspekter ligger på världstopp, från presentationen av programpunkterna och de visuella effekterna, etc.. kan man bara säga att den är enorm. Särskilt de manliga aktörerna, de var verkligen skickliga. De var helt fantastiska!

Hon försökte beskriva hur det kändes när en elektrisk ström gick genom hennes kropp.

– Känslorna är bortom ord. Det var som en chock för hela kroppen, som en elektrisk ström som gick genom hela kroppen från toppen av huvudet. Det kändes fantastiskt. Det var verkligen enormt!

Liu äger ett antal danskompanier och undervisar dans i skolor och på välkända organisationer inom alla områden i Taiwan. Hon har över 30 års erfarenhet av undervisning och har sett ett antal shower på hemmaplan och utomlands. Hon öste beröm över Shen Yun;

– Ingen annan grupp kan göra detta. Shen Yun är den bästa av alla föreställningar jag sett. Det är verkligen den bästa.

Liu sade att hon blev mycket inspirerad av föreställningen, inklusive metoden med alla de olika programpunkterna, utformningen av scenen, hela strukturen och tolkningen. Hon sade, att det hjälpte henne mycket.

– Jag har sett olika tekniker användas i filmer och kombinationer inom många konstarter. Jag tycker verkligen inte det är tillräckligt att bara se den en gång. Den är verkligen superb!

Dai Deman rapporterade.

Shen Yun Performing Arts kommer att uppträda på Cirkus i Stockholm den 24,25,26 och 27 april.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre trupper som turnerar samtidigt runt om i världen. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.