Konstlärare: "Som balsam för själen"
Artisterna vinkade adjö till publiken innan sista ridån föll i Dresden. (Foto: The Epoch Times)


En strålande sol sken över det kulturellt rika Dresden, huvudstaden i delstaten Sachsen i Tyskland. Där hälsades Shen Yun Performing Arts 2009 världsturné välkommen till Kulturpalats den 14 april.

Shen Yun har fått sin inspiration av Kinas gudomliga arv. Tusen år gamla kinesiska traditioner är sammanflätade i musik och klassiska kinesiska danser baserade på heroiska legender och moderna berättelser om mod och etniska folklore.

Konstlärare Reichelt kände välbefinnande av showen.

– Showen var som” balsam för själen” för mig eftersom moderna människor i dag lever i en alltför snabb takt och de störtar från en händelse till en annan. Här har man verkligen tid att släppa taget och njuta av mjuka, fina övertoner, pastorala toner och uppskatta det man knappt kan uppleva idag, sade hon

Dansare i utsökta dräkter och mängder av trumslagare utförde en rad graciösa rörelser, pampiga processioner och rörde sig i vackert synkroniserade mönster. Musiken kombinerade västerländsk och kinesisk musikkonst medan moderna 3-D bilder ramade in dansarna och vokalisterna.

– Ja, det skapades en helhet av musik, dans, bilder, de 3000-åriga målningarna, dansarnas rörelser, sångernas lyrik och pianomusik. Det är en perfekt produktion, även om jag verkligen inte gillar ordet produktion i detta fall, sade Reichelt.

– Det är helt enkelt som en saga, som en enorm fantasidröm.

– Det är bara så vackert. Dessa hundratals år av gamla traditioner, västerländska och kinesiska traditioner, buddhism, kristna traditioner i förening med nutida traditioner, även om man bara tittar på lyriken – dygd och ärlighet, är de faktiskt mycket globala.

Reichelt undervisar gymnasieelever från femte till tolfte klass.

– Vi lär oss även kalligrafi, naturligtvis mycket blygsamt, och ibland tittar vi på träsnitt. I Dresden fanns det år 1905 också expressionism och expressionism bygger på gamla traditioner.

I stycket ”Legenden om penseln” kan man känna den rika traditionen kring den kinesiska skrivkonstens uppkomst för årtusenden sedan.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 världsturné. För mer information besök www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15361/