Konferens om organtransplantation uppskjuten efter avslöjandena om organstöld från levande
Meddelandet om konferensen innan organstölder hade avslöjats (Foto: Epoch Times/arkiv)


KINA – En konferens om organtransplantation som skulle ha hållits vid Shanghai Changzheng Hospital den 12 – 14 maj ställdes plötsligt in. Organisatörerna sade att de följde order uppifrån. Konferensen har starkt ifrågasatts efter avslöjandet av organstöld från levande Falun Gong-utövare i Kina och den uppmärksamhet detta fått runtom i världen.

National Military Organ Transplant Committee och Peoples Liberation Army Organ Transplant Institute skulle stå som värdar för konferensen, som hade lockat experter från hela Kina.

Enligt en undersökning gjord av en journalist från Epoch Times, hade dessa experter mottagit utlandssamtal om att organ stjäls från levande Falun Gong-utövare. Meddelandet om konferensen har tagits bort från Internet. Dessutom har alla länkar till årets konferenser om organtransplantation avlägsnats.

En del experter trodde att detta kunde bero på att det fanns deltagare anmälda till konferensen som var direkt inblandade i organstöld, och att andra inte ville förknippas med kriminell verksamhet. Det är möjligt att konferensen i hemlighet bara har skjutits upp, utan att detta offentliggjorts, för att man vill undvika negativ publicitet.

Översättningen av meddelandet om det uppskjutna mötet:

Angeläget meddelande om National Military Organ Transplant Conference

Enligt direktiv från högre myndigheter, efter diskussioner mellan institutet och sjukhusledningen och efter att ha meddelat National Military Organ Transplant Committee Establishment Team, har National Military Organ Transplant Committee Establishment Conference & dess Första Forum, som ursprungligen var planerade till den 12 – 14 maj 2006 vid Shanghai Everbright Convention & Exhibition Center, blivit uppskjutet. En detaljerad tidsplan kommer att meddelas senare.

Original kinesiska artikeln:

http://epochtimes.com/gb/6/5/10/n1313218.htm

http://www.theepochtimes.com/news/6-5-10/41410.html