Kompositör tyckte föreställningen ingav "mer hopp"
Människor i publiken som såg Divine Performing Arts föreställning "Chinese New Year Splendor" på Radio City Music Hall i New York i söndags. (Foto: Epoch Times)


Det lyste om kompositören och artisten Johnson då hon talade om Divine Performing Arts ”Chinese New Year Splendor” efter föreställningen på Radio City Music Hall i New York söndagen den 25 januari 2009.

– Jag älskade det! Jag uppskattar alla musikstilar och har gillat klassiskt från det att jag lärde mig att spela flöjt, sade hon.

Det var främst blandningen av klassisk musik och det musikaliska kulturarvet som imponerade på Johnson, och hur man kombinerat melodier och harmonier.

Divine Performing Arts (DPA) orkester sammanför två av världens största musiktraditioner – den kinesiska och den västerländska – i en mästerlig blandning. Med västerländska instrument som bas skapar orkestern en kinesisk musikstämning med traditionella kinesiska instrument.

I egenskap av musiker insåg Johnson värdet av musikernas talang och känslan som de tillförde numren.

– Jag kunde knyta an till tonvalen, valet av harmonier, och jag känner även väl till asiatisk kultur, sade Johnson.

Hon tillade att detta gjorde det möjligt för henne att fånga ”känslan som kom utav musiken som framfördes”.

Alla stycken som orkestern, bestående av drygt 40 musiker, framför är originalkompositioner och de är komponerade för att passa perfekt med varje dans. Den levande orkestern tillför extra energi och frodighet.

– Jag tror att det var den första, eller den andra, operasångaren som verkligen etsade sig fast eftersom tonerna var exakt timade.

Sopranerna och tenoren sjunger på kinesiska men publiken kan ta del av texterna som är översatta på de datagenererade bakgrundsprojektionerna.

– Jag kunde förstå vad de sade, det var vad som sades genom hela föreställningen eftersom poängen var hopp och att erbjuda människor mer hopp inför det nya året, det var vad jag uppfattade av det, sade Johnson.

Ackompanjerade av piano sjunger DPA:s sopraner och tenorer lidelsefulla arior som ger röst åt den djupaste andliga längtan såväl som det hopp som format den kinesiska kulturen i århundraden.

– Jag förstår när pianisten rör sig med musiken såsom hon gör, jag förstår det, jag gör likadant!

 

I mars kommer Divine Performing Arts till Sverige. För mer information, besök hemsidan www.divineshows.se

 

översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/10912/