Kommunistregimen slår ner protester i Xinjiang


Den 30 mars protesterade nästan 1 000 personer från kinesiska Xinjiangprovinsen och staden Hetian mot kommunistregimens människorättskränkningar, enligt Dilixiati, talesman för World Uighur Congress. Den kinesiska regimen slog ner på demonstrationen i stor skala, grep 500 personer och hindrade media från att rapportera om händelsen.

Dilixiati sade att demonstranterna började protesterna den 23 och 24 mars. Det riktades mot att stora mängder av unga ogifta uigurkvinnor fortsatt skickas till andra delar av Fastlandskina som billig arbetskraft. Regimen menar att de unga kvinnorna skickas iväg för teknisk utbildning och hävdar att det är en del av ett program för att hjälpa fattiga, men demonstranterna menar att kvinnorna tas med våld från sina hem och inte tas emot på ett bra sätt där de hamnar.

Demonstranterna, som till 80 procent var kvinnor, menade att vissa av de unga kvinnorna också tvingats in i prostitution. I sin fruktan för att protesterna ska sprida sig till hela uigur-regionen har kommunistregimen stoppat all mediarapportering från demonstrationen. I dagsläget har de kinesiska myndigheterna en betydande polisnärvaro i området.

Dilixiati förklarade att demonstranterna kräver att den kinesiska regimen slutar gripa och tortera uigurer, att politiska fångar släpps och att de unga kvinnor som förts bort som billig arbetskraft får återvända hem.

World Peacekeeping Assembly har vädjat till det internationella samfundet att man ska väcka frågan om människorättskränkningar i Xinjiangprovinsen. Man hoppas att FN:s kommission för mänskliga rättigheter ska delta i samtal om uigurernas situation.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-2/68505.html