Kommunistregimen fruktar Falun Gongs protester
Grupper för mänskliga rättigheter och medborgargrupper marscherar i Hongkong och kräver demokratiska allmänna val och förbättring av levnadsstandarden. (Foto: Xu Poheng/The Epoch Times)


Falun Dafa Information Center har rapporterat hur Hongkong förvisat 800 taiwanesiska Falun Gong-utövare som med lagliga visum och resehandlingar kommit till Hongkongs flygplats.

Utövarnas avsikt med resan var att protestera mot Kinas förföljelse av Falun Gong inför firandet av tioårsdagen av Kinas övertagande av Hongkong den 1 juli.

”Ett land två system” gällde verkligen inte när Kinas vicepresident Zeng Qinghong, känd av sina kollegor som ”Svartmaskerad mördare”, beordrade att Falun Gong-utövarna skulle hindras från att resa till Hongkong. Hongkongs regering sände ett hundratal poliser till flygplatsen. Flygbolag i Taiwan hade också fått svartlistor på utövare som inte skulle få gå ombord på plan till Hongkong enligt ett meddelande som läckt ut från en resebyrå.

Utövarna som aldrig använt våld vid protester hade nu emot sig ett hundratal poliser som skulle åsidosätta den normala utvisningsprocessen med utredning och prövning. De intet ont anande utövarna kvarhölls på flygplatsen och utvisningen verkställdes handgripligen inom några timmar. Utövare sveptes i presenningar eller filtar och bars till flygplanet. Andra släpades av flera poliser till flygplanet vilket orsakade blåmärken och smärtor för de drabbade.

I Taiwan är Falun Gong mycket respekterat och har mottagit beröm från de högsta nivåerna i regeringen. Över 500 000 personer utövar Falun Gong i Taiwan.

Kardinal Joseph Zen har uppmanat Hongkong att hålla allmänna val vilket skulle ge Hongkong en möjlighet att bli ”‘ett land två system” utan inblandning av Kina eller ännu hellre ett självständigt Hongkong.