"Kommunistpartiet har förstört Kina, lämna det genast!"
De kinesiska tecknen betyder "Lämna det kinesiska kommunistpartiet". (Foto: The Epoch Times)


Redaktörens anmärkning: Epoch Times publicerar här direktöversatta uttalanden från kineser som lämnar det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. Sådana uttalanden skickas in till en webbsida knuten till den kinesiska versionen av The Epoch Times, Dajiyuan. Rörelsen att avsäga sig, gå ur, eller lämna kommunistpartiet, som kallas ”Tuidang” på kinesiska, började i slutet av 2004, strax efter att Epoch Times publicerat Nio kommentarer om kommunistpartiet, en redaktionell serie som utforskar kommunistpartiets natur och historia. Uttalandena ger en sällsynt och rak inblick i historien. Det kinesiska folket vänder kommunistpartiet ryggen, väljer samvete över bekvämlighet och går fredligt in i ett framtida Kina utan partiets styre.

Här presenteras ett urval av redigerade Tuidang- (”lämna partiet-”) uttalanden som gjorts av kinesiska medborgare den 18-21 februari 2013.

Jag hoppar av det onda kinesiska kommunistpartiet och dess organisationer

Jag var veteranmedlem av kommunistpartiet. När jag ser partiets inre stridigheter, korruption och brutala förföljelse av oskyldiga människor, vet jag att det är oundvikligt att himlen kommer att eliminera det. Att lämna det och göra rätt val mellan gott och ont är att ta ansvar för sig själv. Därför meddelar jag  här mitt utträde ur det onda kommunistpartiet och alla dess organisationer, och skapar en ljus framtid för mig själv.

Fu Mingbai
18 februari 2013, 13:47

Vi var så naiva som trodde på deras lögner

Kinesiska kommunistpartiet är verkligen en djävul. När vi var små var alla tvungna att gå med i partiets Unga pionjärer. Jag trodde också att ”Kinesiska kommunistpartiet representerade rättvisa”. Men nyligen berättade min farbror för mig att partiet faktiskt representerar ondskan. Mao Zedong var det här ondskefulla gängets ledare. Vi var så naiva som trodde på deras lögner och trodde att Mao och partiet var bra.

Min morbror förklarade för mig att när man går med i de unga pionjärerna, då har partiet en hållhake på dig och du blir dess gisslan; inte ens Gud kan rädda dig. Min farbror berättade också för mig om partiets många onda gärningar, och att Mao dödade mer än 80 miljoner kineser. Enligt min åsikt var vi alltför naiva. Jag berättade om det för mina skolkamrater, men de kunde inte förstå. De sade att jag hade fel, och att partiet hade rätt.

Nu är vi alla nedsmutsare av det onda partiet. Det lurar folk med falsk information och propaganda. Det kommer att få vad det förtjänar. När alla känner till sanningen kommer det att vara slutet för partiet. Det är synd att till och med barn nu vilseleds av partiet. Lyckligtvis har jag min farbror som berättade det här för mig, annars skulle jag vara likadan som mina skolkamrater, som dåraktigt tror på djävulen.

Borde inte alla kineser vara enade? Varför finns det fortfarande så många som inte förstår? Inte ens min mamma och pappa vet mycket om det onda partiet.

Jag hoppas att människor som ser det här inlägget kan diskutera det med sina familjer och berätta för dem om detta. Det vore ännu bättre om de inte bara förstår utan också lämnar partiet tillsammans med oss. Jag hoppas att alla de människor som fortfarande låter sig luras av partiet kan vakna. Då kommer det onda partiet snart att lösas upp.

Lu Ying
18 februari 2013, 14:32

Tillkännagivande om utträde ur KKP

Jag gick med i Kinesiska kommunistpartiet efter att jag kommit in på högskolan, i hopp om en bättre framtid. Men regeringen tog min familjs mark, i strid med lagen, och rättsväsendet kunde inte göra något. Vi kan inte få någon rättvisa och har frlorat tron på partiet. När jag såg hur de korrupta myndigheterna, både de regionala och de på högre nivå, inte gjorde någonting tappade jag helt tron på partiet.

Jiao Shuoyang
Shijiazhuang, Hebeiprovinsen
19 februari 2013, 15:43

Kommunistpartiet har förstört Kina, lämna det omedelbart!

KKP är den mest ondskefulla organisationen i mänsklighetens historia. Det behöver inte sägas mer, jag lämnar den omedelbart!

Huang Junyong
Chengdu, Sichuanprovinsen
19 februari 2013, 21:12

Vi har blivit bedövade under kommunistregimen

Min son berättade för mig och min make om de tre utträdena ur kommunistpartiet när han kom hem över kinesiska nyåret. Vi är både äldre och har blivit bedövade av att leva under den kommunistiska regimen i decennier. Men vi kom överens om att lämna Kommunistiska ungdomsförbundet och Unga pionjärer efter att min son berättade att man kan gå ur via Epoch Times. Härmed meddelar vi att vi lämnar partiets organisationer.

Liang Dong och Liao Hong
Guangxiprovinsen
19 februari 2013, 14:05

Jag hoppas att världen inte kommer att ignorera kinesiska folkets lidande

Jag hoppas att Kina kan bli ett land med demokrati, frihet, en konstitutionell regering, rättvisa, människor med tillit, moral och mänskliga rättigheter, som USA och andra demokratiska länder! Det skulle betyda så mycket för den mänskliga civilisationen om Kina kan bli en civiliserad nation. Om Kina blir kvar i den mörka medeltiden kommer det att innebära en katastrof för världens alla länder. Jag hoppas att världen inte kommer att ignorera det kinesiska folkets lidanden bara för kortsiktiga vinster. Jag hoppas att alla människor kan bli en familj. Det kinesiska folkets lidande är också mänsklighetens lidande!

Wang Dongyou
Fujianprovinsen
20 februari 2013, 17:43

Xiao Ming
2013-02-20, 17:46

Vi har blivit hjärntvättade sedan vi var barn

Sedan vi gick i grundskolan har vi fått höra om de Unga pionjärerna och Kommunistiska ungdomsförbundet. Vi blev hjärntvättade sedan barnsben med propaganda om att ”älska partiet och älska landet”. Jag har ingen kärlek till partiet eftersom det gör mer ont än gott; jag älskar mitt land eftersom vi alla är kineser och borde hjälpa varandra. Men jag längtar efter vänskap mellan människor i världen utan gränser, där man hjälper varandra, familjer och länder emellan.

Xiao Ming
20 februari 2013, 17:46

Jag lämnar alla onda kommunistpartiorganisationer

I åratal blev jag lurad av det kinesiska kommunistpartiet, till den stund då jag fick veta sanningen. Jag var bokstavligen på gränsen till ett mentalt sammanbrott! Jag kapar banden till det onda partiet helt och går ur alla onda partiorganisationer.

Yu Hui
20 februari 2013, 13:24

Tillkännagivande om utträde ur det onda kommunistpartiets organisationer

Vi går ur de onda kommunistpartiorganisationerna, inklusive det onda Kommunistiska ungdomsförbundet och de Unga pionjärerna. Att lämna det onda partiet är första steget för Kina om det ska undvika den totala undergången, första steget för alla att vandra bort från mörkret i våra hjärtan och första steget mot framtiden!

Xu Xingyi, Zhang Liang
Anhuiprovinsen
20 februari 2013, 09:01

Jag väljer en ljus framtid

Jag kommer från en familj som tror på Buddha och gudomliga varelser. Jag känner mig ledsen och hjälplös inför dagens kinesiska samhälle – kaos, moraliskt förfall, materialism, hårt liv, och så vidare. När jag fick höra sanningen av en dam från min hemstad insåg jag plötsligt att roten till allt ont i Kina är den främmande djävulen, kommunistpartiet. Jag bad henne att hjälpa mig att via internet gå ur det onda partiets ungdomsförbund och Unga pionjärerna, som jag gick med i när jag gick i skolan. Jag väljer en ljus framtid för mig själv.

Li Xing
Wuhan, Hubeiprovinsen
21 februari 2013, 12:43

Vi har blivit lurade av det onda partiet

Internet utvecklas så snabbt att vi kan ta oss förbi kommunistpartiets blockad och få veta sanningen. Vi fick reda på att vi har blivit lurade av det onda partiet i åratal. Nu får vi äntligen veta sanningen. Därför vill vi bryta oss loss från det onda partiets kontroll, för att visa Gud vårt val. Vi tillkännager vårt utträde ur alla partirelaterade organisationer som vi tidigare gick med i.

Guanghua, Weite, Meimei, Tengtiao, Lancao
21 februari 2013, 20:17

Översatt från engelska