Kommunfullmäktige: "Man lämnar showen med en skön känsla"
Ben Tucci kommunfullmäktige i Cambridge, Kanada. (Foto: The Epoch Times)


Ben Tucci, kommunfullmäktige i Cambridge såg Shen Yun Performing Arts show förra året och blev mycket inspirerad av den. I år var han uppbokad på onsdagkvällen, men ändrade sina planer så att kunde gå även på årets show, som visades på Centre in the Square theater. Han sade att han ville ”gå härifrån lika inspirerad igen.” 

– Det är färgerna, musiken, dansen, kulissdesignen, den är mycket inspirerande, säger Tucci.

Han utvecklar vidare hur showen har inspirerat honom och säger att han tar med sig ”budskapet harmoni” från showen.

-En sak jag sade redan förra året och som gäller även i år, är att, om man kunde förpacka känslan från den här föreställningen och sedan skicka den till alla världens ledare, då skulle vi ha mindre våld och osämja i världen i dag. Man lämnar showen med en skön känsla och ett varmt hjärta.

Utifrån en konstnärlig nivå har showen förenat alla slags konstformer, förklarar Tucci, varpå man skapat en fantastisk helhetseffekt.

– Man har kombinerat allt, dans, musik, färgerna på skärmen och själva händelsen med bakgrunden, menar han, och nämner några av de animerade scenerna på bakgrundskulissen som exempel.

– Det handlar om hela kombinationen. Allt samverkar, färgerna är ytterst ovanliga, liksom kostymernas design och kulissen. Allt är mycket välgjort och det är uppenbart att mycket tid och omsorg har lagts ner på varje nummer.

Konsten har ingen gräns eller begränsning, ingen politik och ingen religion, sa Tucci.

”Det handlar om konsten och hur man förmedlar budskapet. Och det är därför jag säger att om man kunde hitta på ett sätt att förpacka showen till en formulering och ge den till världens ledare, då skulle vi få en bättre värld.

– Om ledarna i Köpenhamn hade fått se showen innan de började förhandla, är jag övertygad om att de hade kommit fram till ett bättre beslut än vad de gjorde, menade han. Han hänvisade till FN:s klimatkonferens som hölls i Köpenhamn förra året.

Tucci skojade lite och sade att han skulle retas sin fru när han kom hem, eftersom hon inte hade möjlighet att följa med honom ikväll. ”Jag kommer att påminna henne lite att hon har missat en imponerande föreställning.” 

Förra året rekommenderade Tucci showen till alla han talade med och i år kommer han att göra samma sak.

– Jag kommer tillbaka så många gånger som showen visas här. Förhoppningsvis kommer vi en dag få möjlighet att se gruppen [Shen Yun] ge en förställning i min fina stad. Men jag kommer helt säkert nästa år, säger Tucci.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april. För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/ http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27572/