Kläder spår efter Ipswich-mördare
En engelsk tidning erbjuder 250 000 pund i belöning till den som kommer med information som leder till att seriemördaren i Ipswich, grevskapet Suffolk grips. (Foto: Adrian Dennis/AFP)


En blå BMW och diverse damkläder är polisens senaste spår efter den seriemördare som misstänks härja i trakterna kring Ipswich. Den brittiska polisen har fått in över 4 000 tips under de två senaste dagarna. Bland annat letas efter en blå BMW som en av de mördade kvinnorna sågs kliva in i, innan hon försvann.

Dessutom har damkläder påträffats i floden Orwell som rinner igenom de områden öster om staden där tre av de döda hittats.

– Vi kommer nu att ta tid på oss för att undersöka dem (kläderna) och se om de har någon betydelse för utredningen, sade kriminalkommissarie Stewart Gull sent i går.

Källor inom utredningen berättar för tidningen The Times att samtliga offer hade strypts. Utredare säger också att mördaren – eller mördarna – tros ha god kunskap om rättstekniska undersökningar, med tanke på att alla fem mordoffren påträffats nakna, bortsett från eventuella smycken, och att två av dem dessutom dumpats i vatten, vilket gör det svårare att säkra DNA-spår.

Polisen har även talat med anhöriga till en 16-årig prostituerad som mördades i grannstaden Norwich 1992.

– Jag misstänker att det kan ha gjorts saker med kvinnornas kroppar som kan kopplas till vad som hände med Natalie, sade flickans mor till tidningen The Daily Mail.

Polisen tonar dock ner Norwich-spåret och hävdar att det i första hand rör sig om en rutinkontroll.