KKP-anhängare attackerade "Lämna KKP"-volontärer i Paris
En av KKP:s supportrar försökte slå sönder en tv men stoppades. (Foto: Zhang Zichun/ Epoch Times)


En pro-kommunistisk mobb attackerade deltagarna i en manifestation till stöd för de kineser som väljer att ta avstånd från det kinesiska kommunistpartiet (KKP), i Paris 29 juni.

KKP-supportrarna trakasserade deltagarna i aktiviteten såväl fysiskt som verbalt, och försökte att förstöra en tv som användes på platsen.

Aktiviteten hade organiserats av det globala servicecentret för utträden ur KKP (Tuidang på kinesiska), en ideell grupp som uppmuntrar kineser runt om i världen att lämna partiet och dess tillhörande organisationer. De publicerar även information på internet. Manifestationen hölls för att stödja de 39 miljoner kineser som tagit avstånd från KKP. Bland deltagarna fanns många Falun Gong-utövare, vilka sedan 1999 brutalt förföljs i Kina.

Den pro-kommunistiska mobben anlände till platsen strax efter att aktiviteten börjat. De omringade manifestationens deltagare, ropade ut obsceniteter och knuffade dem.

Enligt vittnen bestod mobben i huvudsak av kineser från staden Wenzhou och områdena däromkring, ett område som många av Paris illegala kinesiska immigranter kommer från.

– Det bor många kineser från Wenzhou i det tredje distriktet i Paris där vi höll vår manifestation. Den kinesiska kommunistregimen har jobbat hårt med att infiltrera det här området. Vi valde att hålla aktiviteten i det här distriktet eftersom vi tycker att det är nödvändigt att föra fram en sann bild (av KKP) i det här området, berättar talespersonen för Paris servicecenter för utträden ur KKP, Hu, som bevittnade händelsen.

Zhang som är en av servicecentrets volontärer, sade att KKP-supportrarna uppträdde våldsamt och extremt hatiskt.

– Dessa KKP-supportrar vällde ut från kaféet på andra sidan gatan. De verkade ha väntat på oss. En av dem, en man från Wenzhou i vit tröja, började först skrika åt deltagarna i manifestationen. Han skrek: ”Varför är ni här och utmanar kommunism? Ge er tillbaka till Kina om ni törs! Ni är alla bedragare!”

Deltagarna i aktiviteten förklarade att de protesterade mot den kinesiska kommunistregimen, inte mot kineser, men KKP-supportrarna lyssnade inte. De skrek, så högt de kunde, ut svordomar och obsceniteter, gjorde hotfulla gester och gick även till fysisk attack.

Servicecentret hade tagit med en tv till manifestationen, på vilken de visade filmer om förföljelsen av Falun Gong och om hur det kinesiska konsulatet i New York organiserat kineser att attackera Lämna KKP:s aktiviteter i Flushing. När programmet spelade upp ett telefonsamtal mellan en utredare och den kinesiske konsuln Peng Keyu där han medgav att han organiserat attackerna mot Falun Gong i Flushing, kastade sig mannen mot tv:n i ett försök att förstöra den. Han stoppades av andra personer på plats.

Medan KKP-supportrarna fortsatte att skrika ”Slå sönder tv:n! Slå sönder den!” gjordes åtskilliga ytterligare försök att förstöra tv-apparaten. De hotade även med att förstöra nyhetsjournalisternas kameror. En man hytte med knytnävarna mot en reporter från NTDTV och hennes kamera och skrek: ”Bäst för dig att du inte filmar mig! Annars slår jag sönder din kamera!”

Vittnen hävdar att några av KKP-supportrarna kontaktade den kinesiska ambassaden under attacken, och att ett av ambassadens fordon körde förbi under attacken.

Attackerna i Paris är ett eko från liknande, mer omfattande, attacker som har inträffat i Flushing, New York, sedan 17 maj i år. Åtskilliga Falun Gong-utövare har slagits och skadats i Flushing, och tolv KKP-supportrar har än så länge arresterats. Flera vittnen hävdar att det kinesiska konsulatet avlönat KKP-supportrarna, och att många av dem var illegala immigranter från Kina.

Servicecentrets volontärer sade att de skulle fortsätta sina aktiviteter som de ägnat sig åt i flera år, trots de våldsamma trakasserierna.

Vi försöker bara att låta människor få reda på sanningen. Jag tror inte att ondska och våld kan bestå. Jag är övertygad om att när sanningen blir känd kommer fler och fler människor att stå upp för rättvisan. Jag hoppas att fler kineser ska få kännedom om KKP:s illgärningar och ta avstånd ifrån dem, för en bättre framtid, sade en av volontärerna lugnt.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-7-2/72783.html