Kirurg som utfört organstölder identifierad
En läkare vid Trombos-sjukhuset för integrerad kinesisk och västerländsk medicin i Sujiatun har pekats ut som aktivt delaktig i organstölder från levande Falun Gong-utövare. (Minghui.org)


En koreansk-kinesisk man som kallar sig själv Jin från Sujiatun, Shenyang, i Liaoningprovinsen, avslöjar en mörk hemlighet om sin kinesiske vän Yu. Yu är en kirurg som uteslutande arbetar med att beröva levande Falun Gong-utövare deras inre organ vid Trombos-sjukhuset för integrerad kinesisk och västerländsk medicin i Sujiatun.

När Jin ansökte om visum vid Sydkoreas administrationsbyrå för in- och utresor, såg han en utställning som lade fram bevis för Kinas handel med organ från fängslade Falun Gong-utövare. Jin kände genast igen en av kirurgerna, Yu.

Det har gått över ett år sedan det första vittnet Peter trädde fram och avslöjade sjukhuset i Sujiatun som ett av många sjukhus i Kina som stjäl och handlar med organ från levande Falun Gong-utövare. Kort därefter avslöjade en kirurgs före detta hustru Annie, och en militärläkare i Shenyang, fler förfärande detaljer om att detta ohyggliga brott är ett landsomfattande direktiv från staten.

Jin är det fjärde kinesiska vittnet som bekräftar redogörelserna om att Kina stjäl organ från Falun Gong-utövare.


En kirurg vid namn Yu stjäl människors organ

Jin har enligt egen utsago en vän vid namn Yu som arbetade som kirurg vid ett sjukhus i Sujiatun före pensioneringen. Efter att ett stort antal Falun Gong-utövare tillfångatogs i området togs Yu tillbaka till sjukhuset och arbetade uteslutande med att avlägsna organ från Falun Gong-utövarna.

Jin berättar att han kommer från Sujiatun och att han mycket väl vet vad som pågår där. De systematiska organstölderna utfördes strax norr om Sujiatun, Middle School nr 46.

Jin var ett offer för kulturrevolutionen, säger han, och känner till det kinesiska kommunistpartiets (kkp) brott. Han läser ofta Falun Gongs gratismaterial som innehåller fakta om Falun Gong och om kkp och säger sig vara övertygad om att informationen är sann. Han har publicerat sitt ställningstagande om utträde från kkp och dess underorganisationer på Epoch Times webbplats. Jin är 63 år, och söker nu koreanskt medborgarskap.


Koreaner som får nya organ från Kina håller det hemligt

Bredvid utställningen stod en äldre kvinna och sålde torkade sharonfrukter. Hon berättade att hon känner många koreaner som rest till Kina för organtransplantationer. De lever fortfarande, men de säger att organen kom från deras anhöriga eftersom de är rädda för allmänhetens kritik.

Hon säger att hon nu förstår var organen kom ifrån – de stals från olagligt tillfångatagna Falun Gong-utövare! Priset på mänskliga organ är lägre i Kina. ”Hur är det möjligt att de kunde finna så många anhöriga som ville donera sina organ,” säger hon.


Kirurg Yu Sanjiang vid sjukhuset i Sujiatun verifieras

The Epoch Times ringde upp kirurgcentret vid sjukhuset i Sujiatun för att söka verifiera Jins utsaga. Sjukhusets personal bekräftade att bara en kirurg vid namn Yu arbetar vid det kirurgiska centret och på kliniken. Hans namn är Yu Sanjiang. Efter att Yu pensionerats från Liaoningprovinsens Tumörsjukhus hyrdes han år 2002 in av sjukhuset i Sujiatun.

Epoch Times reporter ringde till Dr Yu och fick en kort intervju. Han identifierade sig själv som Yu Sanjiang och berättade att han började jobba för sjukhuset i Sujiatun år 2002. När han tillfrågades om påståendena om organstölder från Falun Gong-utövare avfärdade han dem som ”idel rykten”.

Reportern frågade, ”Om det nu bara är ett rykte, varför försökte du inte att klargöra sanningen bakom ryktet?” Yu svarade att det var ledningens uppgift och lade på luren.

Nästa dag ringde reportern upp Dr Yus kontor sex gånger, men ingen svarade. En sjuksköterska vid kirurgiska centret berättade dock att Yu satt på sitt kontor.


Yus tidigare sjukhus ger inkonsekventa svar

Reportern ringde Dr Yus tidigare arbetsgivare Liaoningprovinsens Tumörsjukhus och gjorde efterforskningar hos en ortoped, en bröstkörtelläkare, en brosksköterska och medicinsk personal från flera olika instanser. Alla har bekräftat att Yu Sanjiang pensionerats från Liaoningprovinsens Tumörsjukhus.

Ortopeden sade att Yu Sanjiang varit en kirurg inom allmänvården innan han befordrades som ordförande för broskenheten.

När reportern ringde upp den nuvarande ordföranden för broskenheten, nekade han till att någon Yu Sanjiang hade arbetat där.

Reportern intervjuade även Mao, en kinesisk-kanadensisk kvinna som tidigare arbetade på ett sjukhus i Kina. Mao berättar att hon förstår varför sjukhuset i Sujiatun skulle hyra in en pensionerad läkare som Dr Yu. Hon förklarar att pensionerade läkare har längre erfarenhet och att doktorer inhyrda från andra sjukhus drar till sig mindre uppmärksamhet eftersom ingen känner igen dem.


Sjukhuset i Sujiatun undviker ämnet organstöld

När reportern hänvisades till en telefonist vid sjukhuset i Sujiatun svarade mannen i luren att det inte finns någon Dr Yu på sjukhuset. När han tillfrågades om anklagelserna om organstölder blev mannen tyst i ett ögonblick innan han sade, ”Vi stjäl inte organ”. Han bad otåligt reportern att ringa tillbaka nästa dag och lade därefter på luren.

Reportern ringde till internmedicinska avdelningen, en sjuksköterskestation vid kirurgcentret och andra kontor för att fråga om organstölder. De förnekade anklagelserna, undvek ämnet eller lade på luren.

Bakgrund

Tidigt i mars 2006 framträdde två vittnen, däribland ex-hustrun till en kirurg, och avslöjade ett dödsläger i sjukhuset i Sujiatun (Trombos-sjukhuset för Integrerad kinesisk och västerländsk medicin), där tusentals Falun Gong-utövare fängslats och mördats för sina organ och kroppsdelars skull. Rapporterna chockerade världen och orsakade panik inom kkp.

Efter tre veckors tystnad förnekade de kinesiska myndigheterna existensen av dödslägret. Enligt det tredje vittnet, en militärläkare i Shenyang, hade alla spår av dödslägret redan sopats undan när rapporten blev känd.

I juli 2006 utgav den tidigare kanadensiske statssekreteraren för asien- och stillahavsfrågor David Kilgour, och advokaten David Matas, rapporten från deras oberoende undersökning som dokumenterar storskaliga och systematiska organstölder från Falun Gong-utövare, och visar på att det är en landsomfattande och pågående operation som involverar stora koncentrationsläger och sjukhus i Kina. (Läs Kilgour-Matas rapport om organstölder)

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-6-1/55964.html