Kinesiskt oljemåleri visas i New York
En av NTDTV:s representanter diskuterar målningar med besökare på galleriet som ställer ut tavlor från NTDTV:s internationella, kinesiska tävling för figurativt måleri. Utställningen öppnades i söndags på Salmagundi Club, 5:e avenyn i New York. (Foto: Aloysio Santos/ Epoch Times)


För andra året anordnar New Tang Dynasty Television en tävling i kinesiskt figurativt måleri. Nu visas några av de deltagande alstren upp på Salmagundi Club på Manhattan i New York.

Av de 42 oljemålningarna som gått vidare till final har 35 valts ut för att visas upp till allmän beskådan. Panelen som ska kora en vinnare kommer att bestå av erfarna yrkesmän i de fina konsterna.

Tävlingen har emellertid inte genomförts helt problemfritt. Enligt Wei Xing Wang från NTDTV har några av de kinesiska konstnärerna ansett det för riskfyllt att skicka sina tavlor över till USA. Detta för att den kinesiska regeringen inte vill att personer ska befatta sig med medienätverket NTDTV, vars sändningar till Kina har blockerats sedan i juni i år, vilket Epoch Times rapporterat om. Wei Xing Wang berättar att en kinesisk deltagare stötte på problem även i fjol, då hans målning skickades iväg men aldrig nådde sitt mål.

Wang berättar att antalet inkomna målningar och antalet utvalda finalister är ungefär detsamma som förra året, men att alstrens kvalitet har förbättrats i år.

– En del av årets deltagare, som även deltog förra året, har utvecklat sina färdigheter. De har ändrat stil, kvalitet, det är bättre i år. De vet vad vi söker och de har förbättrats, sade hon.

Syftet med tävlingen är enligt NTDTV att främja kulturutbyte i den figurativa konsten som föreställer ren sanning, ren medkänsla och ren skönhet. Genom att förmedla detta i sina målningar har konstnären möjlighet att rena sig själv och utveckla sina färdigheter.

Utställningen kommer att vara öppen för allmänheten till den 5:e december. Prisutdelningen äger rum den 4:e december, då man utser en guldmedaljör, två silver och tre brons.

Måleritävlingen är en av nio tävlingar som NTDTV anordnar under året. Tävlingarna syftar till att föra fram och bevara traditionell kinesisk kultur. Utöver oljemåleri kan man tävla i piano, traditionell kinesisk dans, kampsport, fiol, fotografi, han couture, sång och matlagning.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/25810/