Kinesiska tecken: Huai
Det kinesiska tecknet för dålig innehåller bland annat symbolerna för jord, öga, och kläder.


Det kinesiska tecknet <!– /* Font Definitions */ @font-face (tŭ) som avser jord.

Orden jord och ruttna har associerade betydelser i kinesisk tradition eftersom saker som ruttnar, möglar och blir infekterade med harmfulla organismer, till slut blir till jord.

Enligt den kinesiska mytologin skapade gudinnan Nu Wa människan ur jord. Som ett kinesiskt talesätt säger: de döda kommer bara att finna frid när de väl har återvänt till jorden.

är den högra halvan av tecknet och består av tre ideogram: shí, sì, och yī. avser talet fyra och skrivs horisontellt, liksom tecknet för öga, mù. står för talet tio och traditionellt hade kineser uppfattningen att universum hade tio riktningar. Såsom det beskrivs i föreläsning tre och fyra i boken Mysterious Chinese Characters, betecknar kombinationen av och gudarnas allseende ögon och perfektion. Det tredje ideogrammet är symbolen för kläder.

Kombinationen av dessa tre, ger tecknet vilket betyder att gudarna kan se igenom det yttre som människor visar upp. Vad de då skådar representeras av den vänstra sidan hos tecknet vilket är och betyder jord.

För att gå tillbaka till början, associerades även jord med förruttnelse och förmultning. Tecknet ger oss sålunda en glimt av traditionell kinesisk tro, nämligen att endast gudar kan avgöra vad som är ruttet, ont eller dåligt.

Inom kinesisk traditionell tro ansåg man att endast varelser på högre nivåer kunde skilja på gott och ont hos människan. Människor om inte är på samma nivå som gudar har inte förmågan att se bortom människans yttre och kan sålunda inte skönja vad människan egentligen handlar om.