Kinesiska regimens svepskäl att attackera Falun Gong i New York
En polis i New York arresterar en misstänkt KKP-agent. (Foto: Epoch Times)


Epoch Times har avslöjat en av KKP:s strategier för att förtala Falun Gong och uppvigla kinesiska nationalister till att angripa utövare med våld. Det utspelade sig till att börja med i Flushing, (Chinatown) i New York.

KKP:s agenter, utklädda till Falun Gong-utövare, har på sista tiden deltagit i manövrer som går ut på att väcka hat gentemot Falun Gong, hävdar ögonvittnen och personer som deltagit i de kinesiska agenternas träningsmöten.

Manövern inkluderar till exempel de pro-kommunistiska mediernas iscensatta nyheter, samt att väcka avsky gentemot Falun Gong i övriga världen.

De falska nyhetsrapporterna har grundlagt de grupper med ursinniga kineser, ibland uppåt tusen personer, vilka i New York har omringat Falun Gong-utövare som spridit kunskap om den kinesiska regimens förbrytelser mot de mänskliga rättigheterna.

En talesperson för Falun Gong i Kanada varnar för att detta är en del i en ansats av att svartmåla Falun Gong i övriga världen, samt att minska omvärldens press på regimen om att de ska infria mänskliga rättigheter före OS i Peking.

På en manifestation i Flushing 31 maj, till stöd för tiotals miljoner kineser som valt att ta avstånd från KKP, lade man märke till flera icke utövande personer som bar gula T-shirts med Falun Gong-motiv och ropade ut slogans som: ”Jordbävningen i Sichuan är vedergällning åt det kinesiska folket” och ”Kineserna dog i jordbävningen på grund av sin karma”.

– Sådana meddelanden har lett till att en del kineser kanaliserat sin förtvivlan över den nyligen inträffade jordbävningen till ilska emot Falun Gong, säger Lucy Zhou, från Kanada, som just varit på plats i Flushing.

Zhou menar att detta är den strategi som KKP alltid använder sig av.
– Närhelst regeringen ställs mot väggen efter misstag, som till exempel hur de hanterade jordbävningen i Sichuan, försöker de att hitta en syndabock och avleder uppmärksamheten från dem själva och utser en speciell grupp som måltavla. Efter jordbävningen har kinesiska chatrum och diskussionsforum kokat då det avslöjades att regimen undanhållit seismologernas varningar för allmänheten om en förestående jordbävning.

Regimen har även
kritiserats för att många av de barn som omkom i skalvet indirekt fallit offer för regeringens korruption, då skolbyggnaderna inte konstruerats med tillbörlig standard och omedelbart föll samman av jordbävningen.

Kinas myndigheter har valt att inte rapportera om dessa aspekter i kinesisk media. Att utse Falun Gong, som regimen brutalt förföljt sedan 1999, till syndabock verkar vara en del i deras taktik.

Andra misstänkta KKP-agenter som låtsas vara Falun Gong-utövare i Flushing höll i banderoller med texten: ”Himlen kommer att förstöra Kina.”
– När Falun Gong-utövare upptäckte dem sprang bedragarna iväg, berättar Zhou.
En man från Shanghai medgav att han deltagit på de kinesiska agenternas träningsmöten på vilka man utbildar de kinesiska nationalisterna i hur de ska svartmåla Falun Gong. Av rädsla för sin egen säkerhet vill mannen inte använda sitt namn i artikeln.

– Att låtsas vara en sympatisör är väldigt effektivt, högt uppsatta ledare vill att vi alla använder oss av den här metoden för att sprida rykten om Falun Gong i de kinesiska studentföreningarna, chatrum på internet, diverse utlandskinesiska förbund, och inne i Kina. Det är faktiskt väldigt lätt att identifiera dessa bedragare eftersom de över huvud taget inte förstår vad Falun Gong är. De talar alla i enighet med spionträningen de erhållit, så orden de använder är i grund och botten desamma.

Några av de spioner
som uppgav sig vara Falun Gong-utövare skickar epostmeddelanden för att sprida falska ”uttalanden från Epoch Times,” som detaljerat har rapporterat om händelserna i Flushing sedan förra månaden. De spelar på kinesernas patriotism för att sprida rykten om OS, jordbävningen i Sichuan och Tibet-frågor, uppger källan.

Det har även cirkulerats meddelanden i Falun Gong-utövares namn på internet, eller från ”före detta Falun Gong-sympatisörer”, i uppenbara försök att få kineser att vända sig emot Falun Gong i stor skala.

Ett vanligt meddelande är: ”Vi sympatiserade med Falun Gong tidigare, men på grund av hur de uppfört sig på sista tiden stödjer jag dem inte längre.”

Den här senaste metoden i KKP:s nio år långa kampanj för att förgöra Falun Gong började i maj, då de kinesiska statskontrollerade medierna började sända rapporter vilka hävdade att Falun Gong-utövare störde aktiviteterna för Sichuandonationer i New Yorks kinakvarter, Flushing, och att de var osympatiskt inställda till jordbävningens offer.

I motsats till dessa
rapporter inleddes manifestationen i Flushing 17 maj, den dag protesterna mot Falun Gong-utövare först började, med tre tysta minuter för jordbävningens offer.

– Under de tysta minuterna för jordbävningens offer var det faktiskt den pro-kommunistiska mobben som bröt tystnaden genom att skrika ”Länge leve KKP”. Dessa personer ignorerade värden som, med tårar i ögonen, bad om tystnad, berättar David Gao, från Lämna KKP:s center i Flushing.

Falun Gong-utövare i Flushing hade en manifestation för att hjälpa kineser att ta avstånd från det kinesiska kommunistpartiet och dess tillhörande organisationer. I veckor efter denna aktivitet har manifestationen omringats av en mobb ilskna kineser.

Åtskilliga av mobbens deltagare har arresterats av polis för trakasserier mot Falun Gong-utövare. Inga Falun Gong-utövare har arresterats i och med händelserna och inte heller har det inkommit några anmälningar om våldsamheter från Falun Gong-utövare.

Bland de första som
arresterades var Guang Chen och Fu Ni, två kinesiska män som trakasserade en Falun Gong-utövare som försökte fotografera dem medan de var mitt uppe i att med våld störa evenemanget som exponerade KKP:s människorättskränkningar.

Lucy Zhou var en av de som trakasserades.

Zhou berättar att hon nyligen var i New York och deltog i en Falun Dafa-parad. Hon bar en gul väst med texten Falun Dafa, medan hon gick på trottoaren och pratade med människor om mänskliga rättigheter i Kina mötte hon en grupp av människor som bara skrek åt henne, de lyssnade inte på någonting hon sade. Därför gick hon tyst därifrån medan de hånade henne och försökte starta en argumentation.

I stället för att låta henne lämna platsen följde de efter henne, berättar Zhou, och snart var hon omringad av dem.

– Det var ganska skrämmande. Jag var ensam mitt på vägen, med en mobb bestående av hundratals personer som skrek åt mig från alla håll. Jag beslöt mig för att hålla huvudet högt, med stolthet och leende lugnt gå vidare. Jag hörde ljuden av hur mobben började kasta saker på mig. Vid detta tillfälle fick jag poliseskort därifrån, berättar Zhou.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-7/71550.html


Kineser som misstänkts ha organiserats av Kinas ambassad ropar slagord mot ett kontor i Flushing, New York, där kineser kan säga upp sitt medlemskap i kommunistpartiet. (Foto: Dai Bing/Epoch Times)

Kineser som misstänkts ha organiserats av Kinas ambassad ropar slagord mot ett kontor i Flushing, New York, där kineser kan säga upp sitt medlemskap i kommunistpartiet. (Foto: Dai Bing/Epoch Times)