Kinesiska konsulat fortsätter kontakta amerikanska politiker
Politikern Michael Benjamin fick ett hotbrev av det kinesiska konsulatet i New York. (Foto: assembly.state.ny.us)


Den 18 december fick New York-politikern Michael Benjamin ett varningsbrev från det kinesiska konsulatet, där man klargjorde att man inte ville tillåta honom att sända vare sig hälsningar, lyckönskningar, besöka NTDTV:s julshow Holiday Wonders eller den kinesiska nyårsgalan Chinese New Year Spectaculars show i New York.

I ett brev till The Epoch Times skriver Benjamin:

– KKP (det kinesiska kommunistpartiet) insisterar inför världen att det bara finns ett Kina. De försöker göra sig av med andra röster som kan säga motsatsen. De är rädda för att folk ska få veta sanningen om deras ”Djurfarms”-regim.

Den 20 december fastslog kongressledamoten Dana Rohrabacher från Kalifornien:

– Den kinesiska regimen har återigen visat att påtryckningar inte längre enbart används mot det egna folket, utan även utomlands. Att den kinesiska regeringen når in i det amerikanska samhället och ytterligare spär på sitt förtryck mot det kinesiska folket är samvetslöst och ska inte slippa undan exponering och fördömande.

Borgmästaren i Fort Lauderdale, Jim Naugle, bekräftade att han också fått ett brev med liknande innehåll från det kinesiska konsulatet i Houston, Texas, där man varnat honom för att han kan skada sitt rykte som borgmästare om han sänder gratulationshälsningar eller går på Holiday Wonders show i Ft. Lauderdale.

Jim Naugle sade att han kände till liknande störningar från det kinesiska konsulatet i Houston och att han skulle svara på brevet och förklara för dem att i Amerika tillåter vi olika synvinklar. Borgmästaren undertecknade en proklamation den 27 december 2007, på ”Holiday Wonders Day” i Fort Lauderdale, och beslutade sig att gå för att se programmet.

Kongressledamoten Ileana Ros-Lehtinen, medlem i utrikeskommittén, gav också röst åt sina tankegångar. Hon skriver i ett e-brev:

– Jag är mycket bekymrad över rapporterna om hur den kinesiska regimen stör kulturella sammanhang för medborgare i USA. Men det förvånar mig inte med tanke på den regimens historia av brott mot den egna befolkningens fri- och rättigheter. Om detta är sant så måste regimen hållas ansvarig för sin överträdelse mot grundlagen som är till för att skydda yttrandefrihet och för våra medborgares rätt att uttrycka sig. Jag bävar för att tänka på vad som möter besökare när man till sommaren samlas för OS i Peking.

Fullständig version på engelska