Kinesiska avhoppare exponerar kkp:s mediaförtryck
Hao Fengjun, Epoch Times reporter Vincent Brossel och Chen Yonglin (Foto: Epoch Times)


Den 25 oktober 2005 intervjuade Vincent Brossel, chef för Reportrar utan gränser i Asien, Chen Yonglin och Hao Fengjun vid högkvarteret i Paris. De två avhopparna från det kinesiska kommunistpartiet (kkp) avslöjade partiets infiltrering, kontroll och manipulation av medier i Kina och utomlands, inklusive dess internetblockad.

Chen och Hao berättade att kkp:s främsta mål är att manipulera världens media till sin fördel. De utnyttjar både kinesisk och västerländsk media. KKP uppnår detta genom att investera i media utomlands. Kkp kontrollerar och stöttar redan många medier och som är vänligt inställda till det. Partiets tjänstemän, spioner och andra utnyttjas för att förvränga, muta, påverka och infiltrera objektiv media. Dessutom attackerar och förstör kkp systematiskt medier som väljer att rapportera sakligt kring stora frågor och exponera dåliga taktiker som ärekränkning och spionage.

Chen förklarade att kkp har för vana att använda media för att ljuga och sprida falsk propaganda till allmänheten. Till exempel hoppades Europa från början att ekonomiskt samarbete skulle uppmuntra till demokrati i Kina och ge det kinesiska folket mer frihet. Kkp har emellertid förvrängt den avsikten och sänt ut budskap [i Kina] om att Europa hoppas kunna stärka Kina som det ser ut idag.

Hao diskuterade kkp:s störande av informationsspridning genom internetblockaden. Fakta om arrestering av demokratiaktivister, religiösa grupper och avhoppare från kkp och dess underorganisationer, tillåts inte nå allmänheten. Hao avslöjade att bara på Tianjins polisbyrå, exklusive dess 18 underbyråer, finns fler än 60 internetpoliser.  Dessa riktar särskilt in sig på dem  som har förmåga att bryta sig igenom den nationella brandväggen. Dessa personer rapporteras till allmänna säkerhetskontor för att gripas.

Hao nämnde att kkp var mycket oroat över "De nio kommentarerna om kommunistpartiet" som publicerats av Epoch Times. Vid slutet av 2004 hölls en nationell konferens för att förbereda en kampanj mot de som trätt ut ur KKP. Från november 2004 till februari 2005 arresterade Tianjin dagligen 20 till 30 personer som deklarerat sitt utträde ur kkp på Epoch Times hemsida "Tuidang" (Gå ur kkp). Dessa personer kommer från alla olika samhällsskikt.

Hao Fengjun uttryckte beundran för dem som arbetar för Reportrar utan gränser i Kina. Han vet i egenskap av före detta statstjänsteman vid Nationella säkerhetsbyrån, att dessa personer står under ständig övervakning av kkp:s hemliga agenter så snart de sätter sin fot i Kina.

Engelsk version:
http://www.theepochtimes.com/news/5-10-30/33912.html

Kinesisk version:
http://www.epochtimes.com/gb/5/10/28/n1099937.htm