Kinesiska agenter kidnappade holländsk reseledare
Guo Ping (mitten), leder en turistgrupp i staden Suzhou. (Foto: Epoch Times)


En kinesisk-nederländsk medborgare Guo Ping greps och förhördes två gånger av hemliga agenter när hon var i Kina med en turistgrupp i maj. De försökte vid förhören även att tvinga henne erkänna sin tro på Falun Gong, en andlig qigong-övningsmetod som förbjöds i Kina 1999.

Den första gången detta skedde var vid halv fyra-tiden på eftermiddagen den 8 maj, då hemliga statsstyrda agenter från byrån för statens säkerhet, bröt sig in på hennes hotellrum i Peking och tog henne med till ett annat hotell där fem agenter förhörde henne utan rättsliga förfaranden i 15 timmar.

När Guo protesterade sa agenterna att hon var häktad på grund av att hon var en Falun Gong-utövare. De nekade Guos begäran att kontakta den holländska ambassaden, och krävde att hon skulle erkänna sig skyldig. De begärde också att hon skulle skriva en lista på andra Falun Gong-utövare som hon kände till i Holland och Kina.

Samma sak upprepades natten den 21 maj när Guo arbetade i Shanghai. Den här gången var hon häktad och förhörd i sex timmar på ett hotellrum. Agenterna krävde att Guo skulle skriva en detaljerad lista över vad hon sagt och gjort under vistelsen i Kina och erkänna sig skyldig. För att få henne att vekna hade agenterna även hämtat hennes bror från Peking för att övertala henne.

Guo förargades efter kränkningen av hennes juridiska rättigheter och vägrade samarbeta med dem.

-Jag vet vad det är som verkligen skrämmer dem. De är rädda för att fler människor ska få reda på sanningen om den grymma förföljelsen av Falun Gong, sa Guo


Guo Ping, kinesisk-holländsk reseledare trakasserades av kinesisk säkerhetstjänst (Foto: Epoch Times)

Guo Ping, kinesisk-holländsk reseledare trakasserades av kinesisk säkerhetstjänst (Foto: Epoch Times)

Hon har arbetat i företaget i 18 år och är den enda kinesiska reseledaren. Guo berättar att de kinesiska myndigheternas förföljelse kan inverka negativt på hennes jobb eller till och med kosta henne jobbet.

Falun Gong är en traditionell kinesisk övningsmetod för kropp och själ baserad på, Sanning Godhet Tålamod, efter att den introducerats i Kina 1992 fick den cirka hundra miljoner utövare på några år. I juli 1999 inledde den dåvarande ledaren för kommunistpartiet Jiang Zemin förföljelsen av Falun Gong. Hittills har det bekräftats att över 3000 Falun Gong utövare torterats till döds för sin tro, och tiotusentals har satts i fängelse, hemliga interneringsanläggningar, arbetsläger och på mentalsjukhus.  

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18460/