Kinesisk utbytesstudent blev förtjust i Shen Yun
State Theatre i Melbourne, Australien. (Foto: Leigh Smith/The Epoch Times)


Kevin är kinesisk utbytesstudent i Australien som varit utanför Kina mindre än sex månader. Han såg Shen Yun uppträda på State Theatre i Melbourne Arts Centre den 25 maj.

– Att kunna se en traditionell kinesisk dansföreställning utomlands var väldigt roligt, sade Kevin och var synbart förtjust.

Jag tycker mycket om traditionell kinesisk dans och många av Shen Yuns danser gjorde ett djupt intryck på mig, till exempel den från Miaofolket och de tibetanska och mongoliska danserna. De hade starka etniska kännetecken och karaktäristik och var mycket representativa. De tog det viktigaste från Kinas etniska danser och hela den stora kulturen och blandade det med dans som till exempel i ”Wu Song kämpar mot tigern” jättebra, fortsatte han. 

Kevin var mycket imponerad av bakgrundscenariot: 

-Bakgrundsbilderna är otroligt originella och det är inte alls som de enkla bakgrunder som jag har sett tidigare. Från början till slut presenterades vi olika bildscenarier. Designen var ny och originell och i varje dans riktades publikens ögon mot olika vyer som till exempel den kinesiska muren och vackra snöklädda berg och i fantasin sammansmälte de till ett rike.

Kevin föredrog att inte uppge sitt efternamn eller vara med på bild.

– Jag älskade hela det färgrika skådespelet. Shen Yuns ljus, scenkläder och design var jättebra. Scenkläderna var en höjdpunkt, deras färger lyste i ljuset och ljusstyrkan passade perfekt

Kevin pratade också om den levande orkestern:

– Musiken var jättebra, man märkte att det fanns en levande orkester där, jag kände den. Musikerna och dansarna samspelade perfekt som om de hade en ömsesidig förståelse.

Shen Yun Performing Arts New York Company kommer att framträda på Melbournes Arts Centre State Theatre mellan 25 maj och 30 maj. För mer information besök: ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/36154/