Kinesisk student uppskattar den historiska innebörden
Den kinesiska studenten Law berömde Chinese Spectacular för det rika historiska innehållet. (Foto: Xia Qing/Epoch Times)


Just nu visar artisterna i Divine Performing Arts föreställningen Chinese Spectacular i Canberra i Australien, och ger därmed publiken en unik bild av Kinas forntida kultur och värderingar.

Law är en 20–årig kinesisk student från Fastlandskina och studerar konst vid ett universitet i Australien. Han kom den 12 april till Canberra för att se Chinese Spectacular. Han blev mycket förvånad över att föreställningen var så annorlunda mot allt annat han tidigare sett hemma i Kina.

– Den är otrolig, väldigt fin.
Jag känner mig precis som en västerlänning; jag har aldrig sett en föreställning med så mycket (kinesiskt) historiskt innehåll. Det är totalt annorlunda än vårfestivalshowerna i Kina, sade Law.

Law berättade att vårfestivalshowerna aldrig haft något historiskt eller andligt innehåll, medan däremot Chinese Spectacular presenterar traditionell kinesisk kultur.

– Jag förstår inte, vi har visat respekt för gudar och bränt rökelse i tusentals år. Hur kan kommunistpartiet klassa sådant som vidskepligt över en natt? sade Law.

Han tyckte särskilt mycket
om det första inslaget i showen ”Nedstigningen av himmelska konungar” på grund av det andliga innehållet, samt dansen ”Havsnymfer” för sin elegans.

–Dräkternas färger är så klara och uppseendeväckande. De är alla traditionellt österländska färger, som persika och ljusblå. Även om jag inte är så kunnig på musik, känner jag stor respekt. Dansens rörelser är också av mycket hög artistisk nivå.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-13/69132.html