Kinesisk sångerska: Shen Yun väcker min dröm till liv
Den kinesiska mezzosopranen Yang. (Foto: Mu Yuxin/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts andra föreställning på Andrew Jackson Hall i Nashville, Tennessee, i USA avslutades med stående ovationer och varma applåder från publiken.

Mezzosopranen Yang från Beijing var begeistrad efter att ha sett föreställningen.

– Mycket bra, jag är väldigt rörd! Jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle vara så bra, jag har inte sett nog av det, jag skulle gärna se den flera gånger till, sade hon.

Yang föddes i en intellektuell familj. Modern är målare och fadern är författare. Yang studerade för en känd kinesisk sånglärare. Efter att hon hade utbildat sig på universitetet med konstinriktning, arbetade hon som mezzosopran i flygvapnets sång- och dansgrupp. På grund av den komplicerade underhållningsbranschen bytte hon till att skriva om musik. Hon kom till USA för tio år sedan för att följa drömmen om att fortsätta på konstnärsbanan, men hon fick byta karriär för att kunna klara sig ekonomiskt.

Yang sade att en av hennes kinesiska vänner gav henne en biljett till Shen Yun i födelsedagspresent. Vännen hade sagt; ”Jag vet att du fortfarande bär på din konstnärsdröm. Det här måste du gå och se.”

New York-baserade Shen Yun är världens främsta dans- och musikkompani inom den klassiska, kinesiska traditionen.

Yang rördes till tårar av föreställningen.

– Jag är så glad att jag fick gå. Det var så fint att jag grät. Jag kunde se deras strävan för konsten som ett mål med livet. Det väckte upp min dröm igen. Efter att jag kom till USA, blev jag tvungen att byta karriär. Idag blev jag helt chockerad över att se ett så vackert, gudomligt och rent framträdande av traditionell kinesisk kultur, och en så storartad artistgrupp. Jag åt inte middag innan jag kom hit, men jag är alldeles för upprymd för att känna någon hunger. Vi som arbetar inom konsten har alltid den här strävan för konsten inom oss. Jag beundrar artisterna i Shen Yun för att de kan arbeta med det de älskar.

Shen Yun visar upp Kinas 5000-åriga kultur.

– Det här är den sanna traditionella kinesiska kulturen och konsten, mycket vackert, mycket äkta. Shen Yun har återupplivat vår sanna tradition. Jag är mycket rörd och väldigt entusiastisk. Jag kan känna artisternas förståelse och engagemang för den traditionella andan, genom föreställningen. Jag känner deras inre skönhet, vänlighet och frid, sade Yang.

Yang sade att hon blev mycket rörd av dansnumren och budskapen som de förmedlade.

– Dans förmedlas utan språk, men uttrycket i Shen Yuns danser är mycket starkt. Berättelserna och anden de förmedlar är bortom ord. Jag grät när jag såg många av danserna, till exempel Plommonblom. Skönheten och anden i den här dansen rörde mig till tårar.

Yang mindes de flesta namnen på numren.

– Jag kommer ihåg många av namnen. De gav mig ett djupt intryck. Danserna är så vackra, särskilt med den traditionellt kinesiska aromen… Rörelserna, dräkterna och artisternas framförande är så vackert, sade hon.

– Musiken är mycket bra. Orkestern är fantastisk. Underbar samordning med danserna… Verkligen underbart!

– Shen Yuns pianister är också fantastiska. De spelar en mycket viktig roll i framträdandet.

Yang sade också:

– Soloframträdandet med erhu [forntida tvåsträngat stråkinstrument] är underbart. Musiken är vacker och rörande som flödande vatten. Jag tycker mycket om det.

Shen Yuns Performing Arts har börjat sin Europaturné.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.