Kinesisk reporter arresterad för att ha förmedlat nyheter till Epoch Times
Den 18 juni bröt sig civilklädda tjänstemän från den offentliga säkerhetsbyrån i Tengzhou in i reportern Qi Chonghuais kontor i Jinan. De anklagade honom för att ha försett Epoch Times med information. Mannen på bilden är en av tjänstemännen. (Foto: Qi Chonghuai)


Den 25 juni körde poliser de nästan 32 milen från Tengzhou till Jinan för att arrestera Qi Chonghua, en reporter från China Legal News. Detta på grund av att Qi hjälpte Epoch Times att publicera censurerad information. Det är okänt var Qi nu befinner sig.

Qi Chonghuai har varit reporter i 13 år. Qis nyheter till China Legal News innehöll information som censurerats av regimen. De kinesiska myndigheterna beordrade att hans nyhetsrapporter skulle blockeras. Qi skickade då sina nyheter till Epoch Times. I juni gav Qi Epoch Times information om en partichef i en by som misshandlat en militärs familj. Efter att Epoch Times den 18 juni rapporterat nyheten åkte polisen till Qis kontor i Jinan för att förhöra honom.

På natten den 25 juni åkte flera poliser från Tengzhou till Qis hem för att arrestera honom. Qi vägrade att öppna dörren. Den 26 juni försökte polisen bryta sig in genom Qis dörr men hindrades av dörrens tre lås. Qis hustru och två barn blev skräckslagna av ljudet då polisen hamrade på dörren.

En anställd vid den offentliga säkerhetsbyrån i Tengzhou ringde Qi och sade att han hade en timme på sig att öppna dörren eller så skulle polisen bryta sig in. Senare bröt sig polisen in genom dörren och arresterade Qi.

En reporter på Epoch Times ringde många gånger till brottsteamet på den offentliga säkerhetsbyrån i Tengzhou, den rättsliga avdelningen på den offentliga säkerhetsbyrån i Tengzhou, den offentliga säkerhetsbyrån i Jinan, den offentliga säkerhetsavdelningen i Shandongprovinsen, Tengzhous stadskommission och till stadshuset i Tengzhou. Ingen sade sig veta någonting om arresteringen. Epoch Times reporter ringde också till Qis hem och till mobiltelefoner men kunde inte komma fram.

Enligt en rapport från Beijing News bekräftade en polis på den offentliga säkerhetsbyrån i Tengzhou att de den 26 juni arresterade Qi för ”misstänkta ekonomiska brott.”

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-7-2/57146.html