Kinesisk påverkan sprider förföljelse till grannländer
Makarna Nig Che Huay och Ehr Boon Tiong protesterade utanför den kinesiska ambassaden i Singapore den 20 juli i år. (Foto: The Epoch Times)


Ehr Boon Tiong, ingenjör i IT- branschen och hemmafrun Ng Chye Huay åtalades i somras för att ha hållit en banderoll utanför Kinas ambassad i Singapore. Polisen påstår att banderollens text: ”7.20 Stoppa förföljelsen av Falun Gong i Kina” förolämpar och kan uppfattas som provocerande mot både de anställda på ambassaden och de förbipasserande. Faktum är att texten på banderollen påminner om den 20 juli 1999, dagen då den kinesiska regeringen förklarade utövandet av Falun Gong som olagligt.

Det är inte första gången som Singapore har visat sitt motstånd mot Falun Gong-utövare som har försökt avslöja den förföljelse de lider av på grund av den kommunistiska regimen i Kina. I januari 2004 anklagades Cheng Lu Jin och Ng Chye Huay för en olaglig sammankomst och olaglig distribuering av VCD-skivor. De två kvinnorna dömdes till ett drygt års fängelse.

Små asiatiska länder är mycket sårbara och särskilt känsliga för påtryckningar från Kina. De verkar få fördelar av Kinas regering genom att förfölja, arrestera och på olika sätt inskränka Falun Gong-utövarnas rättigheter att agera lagligt i deras länder.

Kambodja som har vissa fördelar på grund av Kinas generositet, arresterade Li Guojun och hans fru Zhang Xinyi i augusti 2002 och utvisade dem. Detta trots att de har Förenta Nationernas beskydd. Kina stödde starkt Röda Khmerregimen som dödade ca 1,7 miljoner kambodjanska medborgare under 1970 talets senare del och fortsätter att ha en nära relation med den utarmade nationen.

Att utöva Falun Gong är tillåtet utanför Kina, trots det har liknande händelser ägt rum ibland annat Thailand, Frankrike, Island, Tyskland sedan 1999. Var och en av dessa nationer är ett bevis på att de har underordnat sina lagar eller internationella lag för att lugna kineserna.

Allt fler kinesiska medborgare försöker göra sig fria från det kinesiska kommunistpartiets tyranni, de drygt 13 miljoner kineser [då artikeln skrevs i september, drygt 16 miljoner i dag] som har sagt upp sitt samröre med det kinesiska kommunistpartiet, sedan The Epoch Times fört två år sedan gav ut artikelserien ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”, är ett bevis för detta. För sina medborgares och sin nationella suveränitets skull uppmanar vi Singapore och andra fria länder att ta ett steg tillbaka och sluta stödja Kinas korrupta och söndriga diktatur.

Alan Adler är ordförande i Falun Gongs vänner i USA, en ideell organisation för mänskliga rättigheter vars syfte är att stödja Falun Gong utövares rätt till trosfrihet.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/news/6-9-6/45679.html