Kinesisk organisation hedrar Falun Gong
Erping Zhang (vänster) tar emot belöningen “2007 Special Spiritual Faith” från Zhong Weiguang från Chinese Cultural Freedom Movement. (Dai Bing/The Epoch Times)


För första gången sedan förföljelsen av Falun Gong började 1999 har en kinesisk organisation erkänt Falun Gongs bidrag till den kinesiska kulturen och dess samhälle.

Den 8 april belönade ett kinesiskt konsortium, “Chinese Cultural Freedom Movement” (CCFM), Falun Gong med utmärkelsen “2007 Special Spiritual Faith”, tillsammans med en check på femtio tusen dollars.

CCFM-medlemmar från Australien och Tyskland förenade sig med dem i Auckland på Nya Zeeland för tilldragelsen, som inleddes av ett uppträdande av Divine Land Band, en marschorkester som utgörs av Falun Gong-utövare.

Liu Yang, en medlem i CCFM från Auckland och en av aktivitetens organisatörer sade att han tycker att Falun Gong representerar det bästa i kinesisk kultur, och det behövde ett erkännande.

– Vi bör stödja och lära oss från dem, sade Yang.

– [Falun Gong] är sanning och godhet. Jag tror att i framtiden kommer alltfler människor att förena sig med dem, och alltfler kommer att förstå Falun Gong, sade han.

Yang sade att det är viktigt för folk att stödja Falun Gong medan det genomlider förföljelsen i Kina, och känner sorg för att så många har missförstått Falun Gong genom den kinesiska kommunistpropagandan.

– Vi vill hjälpa folk att inse vad Falun Gong verkligen är. Det skulle vara en mycket stor sak, sade han.

Falun Gongs talesman, Erping Zhang, reste hela vägen från New York för att delta på tillställningen, vilket han såg som en stor händelse.

– Jag tycker att det är betydelsefullt att det kinesiska samfundet för intellektuella och företag, vilket är ett konsortium som förespråkar kinesisk kulturell frihet, erkänner Falun Dafa på ett sådant uppmuntrande, positivt sätt, sade Zhang.

– Det visar att det kinesiska samhället, som utgörs av intellektuella och affärsfolk från både i och utanför Kina, för första gången, erkänner att Falun Gong representerar den autentiska kinesiska kulturen och också den kinesiska nationalitetsandan samtidigt som den förtryckande kommunistregimen och kommunistideologin råder i Kina för, sade han.

Nya Zeelands Falun Dafa-förenings representant Sam Fang tog emot checken på 50 000 dollar, och nämnde att pengarna ska användas till att utbilda om internering, hjärntvätt, tortyr och mord på Falun Gong-utövare i Kina.

Översatt från engelska.
http://yuanming.net/articles/200704/61754.html