Kinesisk nyårsgala varmt mottagen i Paris
Mongolisk skåldans framförd av artistgruppen Divine Performing Art på New Tang Dynasty Televisions kinesiska nyårsgala. Uppträdandet var på Palais des Congres i Paris under lördagkvällen. (Foto: Epoch Times)


Igår den 24 februari anlände New Tang Dynasty Televisions ( NTDTV) kinesiska nyårsgala till Paris. De två föreställningarna spelades för fullsatta hus och mottogs varmt av de sammanlagt dryga 7000 åskådarna.

Med anledning av det kinesiska nyåret har NTDTV sedan början av januari turnerat med en kinesisk nyårsgala i ett antal storstäder. Hittills har föreställningen framförallt visats i nordamerika, men igår var det europapremiär.

På Palais des Congres i centrala Paris slogs dörrarna upp för en publik på över 7000 personer. Galaföreställningen bjöd på storslagna dansnummer framförda av artistgruppen Divine Performing Arts, samt sång av solister som Guan Guiming och Bai Xue. Publiken togs med på en resa från tidernas begynnelse in i framtiden och från himmel till jord.

Med glädje och allvar skildrades traditionella legender och berättelser, liksom historier och händelser från idag. Danser från olika kinesiska etniciteter, såsom från Manchuriet och Mongoliet, uppskattades mycket av publiken.

Galan visas i Berlin nästa vecka, tisdagen den 27 februari och onsdagen den 28 februari.