Kinesisk militär letar igenom tempel i Sichuan
Sonam Dorje, Tibets religiösa Dalai Lama-stiftelses generalsekreterare. (Foto: The Epoch Times)


29 mars 2008 omringade det kinesiska kommunistpartiets militära polis Kyidi-templet, det största templet i Aba-regionen i Sichuanprovinsen.

Enligt Sonam Dorje, Tibets religiösa Dalai Lama-stiftelses generalsekreterare, bröt sig poliser in i templet tidigt på morgonen 30 mars och konfiskerade knivar, svärd och pilar.

– Militärpolisen bröt sig in i templet och genomsökte alla munkarnas rum. Efteråt begav sig poliserna till väktar-templet och konfiskerade enastående gudomliga redskap, som till exempel tibetanska knivar, svärd och pilar. Dessa objekt hade donerats av troende, men beslagtogs som ”bevis”.

– Väktar-templet är en viktig del i det tibetanska buddhisttemplet. Det är där som varje tempel värnar om och tillber sina beskyddare. Normalt sett tillåts människor inte att stiga in på denna heliga plats. På denna plats finns de finaste skyddsredskap som efterföljare donerat, såsom tibetanska knivar, svärd och pilar, berättar Sonam Dorje.

De gudomliga redskapen i beskyddarnas händer används för att skydda deras tro och man återfinner dem i alla väktar-tempel.

– Efterföljarna tillverkade noggrant de här redskapen och förde dem till väktarna. KKP:s [kinesiska kommunistpartiet] soldater har inte den ringaste aning om detta och inte heller respekterar de tibetanernas religiösa sedvanor. De bortförde dessa heliga objekt, med avsikt att använda dem som bevis för att tibetanska munkar slåss för (den tibetanska) befrielsearmén!

Sonam Dorje tillägger:

– Många av munkarna som soldaterna arresterade 25-26 mars sattes med våld på tåg och kommer att interneras i andra områden.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-5/68623.html