Kinesisk mamma till salu på internet


Enligt CNR.CN news har en kvinna från Liaoningprovinsen i Kina ordnat en onlineauktion för att sälja sin egen mor till en man som är villig att gifta sig med henne och beredd att betala hennes medicinska kostnader, då hon är sjuk i cancer.

Du Chunmei, 31 år, har sin mors samtycke. Hon sade att eftersom hon inte har råd att betala de tusentals yuan som vården kostar och är desperat att rädda sin mors liv, såg hon detta som den enda utvägen.

Du sade att hon och hennes bror redan spenderat alla sina besparingar på sin far, som också drabbades av cancer. De lånade pengar från grannar och anhöriga. Fadern dog, och nu är de kraftigt skuldsatta och har ingenstans att vända sig så de provar internet.

Denna ”mamma till salu-annons” på nätet har dragit till sig stor uppmärksamhet bland kinesiska nätsurfare och har även satt igång en het debatt. Somliga har kritiserat detta tillvägagångssätt och menar att detta är att fullkomligt kasta bort hela den traditionella kinesiska hängivenheten mot sina föräldrar. Andra menar att det är ett bra sätt att dra till sig medias uppmärksamhet och söka hjälp.

De senaste 20 åren har medicinska kostnader i fastlandskina stigit enormt, och välfärdssystemet har inte hållit jämna steg. Detta har lett till att fattiga människor har det allt svårare att få vård.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-5-22/55610.html