Kinesisk kvinna nedslagen i Flushing
En oidentifierad kinesisk man i rött (till vänster i mitten av bilden) attackerade nyligen en Falun Gong-utövande kvinna (med hatt, i mitten) och slog ned henne till marken i Flushing, New York. När polisen anlände låtsades mannen vara medvetslös. (Foto: The Epoch Times)


Enligt bilder från en videofilm som Epoch Times fått ta del av blev nyligen en kinesisk 57-årig kvinna nedslagen till marken av en man i Flushing, New York. Händelsen inträffade i samband med den senaste tidens oroligheter i det kinesiskdominerade området i Queens. Mannen som attackerat den 57-åriga kvinnan undkom polisen genom att låtsas vara medvetslös.

– Han svor åt kvinnan … och plötsligt slog han henne mot bröstet med knytnäven och därefter knuffade han henne med båda händerna till marken, säger australiska Juliana Hu. Hon säger att två åskådare hållit fast mannen tills dessa att polisen dök upp.

När polisen kom till platsen för att avlösa de två åskådarna ska mannen ha låtsats förlorat medvetandet. Efter att ha ”vaknat upp” sade han att han av misstag råkat springa in i kvinnan. Trots försök att förklara vad som hänt för polisen, åtogs ingen annan åtgärd än att skingra folksamlingen. Mannen som attackerat kvinnan försvann från platsen.

Attacken inträffade bara en liten bit från huvudbiblioteket i New Yorks Chinatown – Flushing. Det var på samma plats som man tidigare hållit aktiviteter kopplade till servicecentret för utträde ur det kinesiska kommunistpartiet (KKP), där mängder av kineser under de senaste fyra åren registrerat sitt utträde ur KKP.

Den 17:e maj samlades en stor pro-kommunistisk kinesisk grupp för att hålla en protest mot ett offentligt möte som uppmärksammade de över 36 miljoner kineser som dragit sig ur KKP och dess relaterade organisationer.

Kinesisk media har assisterat i att mobilisera krafterna och har efter aktionerna publicerat rapporter i linje med partiets instruktioner. Bland annat har man rapporterat att Falun Gong-utövare, vilka utgör den stora merparten av de frivilliga på centret för utträde ur KKP, skulle ha stört aktiviteter som syftat till att stödja offren för jordbävningen i Sichuan. New Yorks kinesiske generalkonsul, Peng Kiyu, har blivit inspelad på band då han talat om konsulatets inblandning i attackerna. ”Vi uppmuntrade dem i hemlighet”, ska han ha sagt.

Sedan den 17:e maj har polisen arresterat minst sex stycken anstiftare till attackerna. Deltagarna har ropat slogans, av vilka några innehåller hatbudskap och dessa har spelats in. De frivilliga vid centret för utträde ur KKP samt Falun Gong-utövare har vid flera tillfällen hotats med döden. Individer har blivit sparkade, slagna och spottade på medan många av gärningsmännen har lyckats undgå straff.

Tidningen som kvinnan i videoklippet ses hålla i är ett av de senaste numren av den kinesiska utgåvan av Epoch Times, i vilken rapporten om den kinesiska konsulns inblandning i aktionerna är en av huvudartiklarna.

Gordon Chang, kinaexpert och författaren till boken The Coming Collapse of China, säger att denna typ av inflytande och skrämsel är ett direkt försök att förhindra yttrandefrihet i USA.

– Den kinesiska regeringen har systematiskt använt kineser i USA för att påverka debatten i det här landet. Det är tillräckligt illa att kommunistpartiet driver ett motbjudande politiskt system i Kina. Det är oacceptabelt att detta får inflytande i vårt, säger Chang.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-28/71102.html


Här ser man hur mannen i rött närmar sig kvinnan. (Foto: The Epoch Times)

Här ser man hur mannen i rött närmar sig kvinnan. (Foto: The Epoch Times)


Bilden visar hur kvinnan börjar falla efter kontakt med mannen. (Foto: The Epoch Times)

Bilden visar hur kvinnan börjar falla efter kontakt med mannen. (Foto: The Epoch Times)


Nästa bild visar hur kvinnan har slagits ned och mannens huvud är nu synligt (framför flaggan till höger). (Foto: The Epoch Times)

Nästa bild visar hur kvinnan har slagits ned och mannens huvud är nu synligt (framför flaggan till höger). (Foto: The Epoch Times)


Mannen börjar gå från platsen. (Foto: The Epoch Times)

Mannen börjar gå från platsen. (Foto: The Epoch Times)