Kinesisk kvinna lämnar kommunistpartiet efter att ha bevittnat förföljelse
De kinesiska tecknen betyder "Ta avstånd från det kinesiska kommunistpartiet”. (Foto: The Epoch Times)


Sedan Tui Dang-rörelsen (”Lämna partiet”-rörelsen) startade år 2004 har 120 miljoner kineser lämnat det kinesiska kommunistpartiet och dess ungdomsorganisationer. I maj ringde en kvinna till Epoch Times kontor i Melbourne i Australien för att meddela sitt utträde, och hon berättade vad hon blivit vittne till i Kina innan hon lämnade landet.

–  Varför jag måste lämna kommunistpartiet? För att det är så ondskefullt, sade Shanni, som inte ville få sitt fullständiga namn publicerat.

Hon sade att förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina var ett av de viktigaste skälen till hennes utträde. Shanni hörde första gången talas om Falun Gong år 1997, efter att en väns svärmor börjat utöva för att få en bättre hälsa och tack vare det blivit en mycket lugnare person.

– Det är så bra. Jag tror att sanning, godhet och tålamod är det vackraste som finns för människor. Längtan efter godhet är universell, sade hon.

– Under en sådan svår förföljelse håller de fortfarande ut. Det är väldigt rörande att de är beredda att offra sina liv för sin tro.

Falun Gong, även kallad Falun Dafa, är en traditionell kinesisk andlig metod där det ingår fem enkla, meditativa övningar och en undervisning baserad på principerna sanning, godhet och tålamod. Den kinesiska regimen förbjöd metoden år 1999 efter att en statlig undersökning visat att 100 miljoner människor utövade metoden, fler än medlemmarna i det kinesiska kommunistpartiet. Regimen har sedan dess bedrivit en kampanj med tvångsarbete, tortyr och mord för att försöka få Falun Gong-utövare att ge upp sin övertygelse.

Shanni fördömde partiets förföljelse av Falun Gong.

– Ingen som har det ringaste samvete kan stå ut med det. Min väns svärmor, en kvinna på 70 år, greps för att hon övade Falun Gong. En gammal kvinna, analfabet och obeväpnad… Vi såg det med egna ögon.

Hon sade att hon kände en annan familj där alla fick sparken från sina arbetsplatser för att de utövade Falun Gong.

– Det är ofattbart, sade hon.

Det har också avslöjats att kommunistpartiet använder fängslade Falun Gong-utövare som en levande organbank för transplantationer. En oberoende studie drog slutsatsen att anklagelserna är sanna, och resultaten publicerades av David Kilgour, f.d. kanadensisk parlamentsledamot, och David Matas, människorättsadvokat och chefsjurist vid B’nai Brith Canada, i deras bok, ”Bloody Harvest”.

Boken nämner
att för att få ett organ för transplantation är det vanligtvis en väntetid på flera år, men i Kina är väntetiden ofta bara några dagar. Shanni sade att hon själv stött på detta. Under 2010 behövde hennes förre make en njurtransplantation. Hon trodde att det skulle bli en lång väntan, eftersom man i Kina traditionellt är ovillig att donera sina organ och dessutom ofta bevarar kroppen med alla organen i behåll efter döden.

–  Men min förre make fick en donator mycket snabbt och genomgick transplantationen. Jag visste att det måste finnas en hemlig kanal för det. Hur kunde det annars vara så lätt att hitta ett passande organ?

Shanni nämnde också att en av hennes släktingar i Australien har väntat i åratal på en hjärttransplantation.

Hon konstaterade också att hon innan hon lämnade Kina fick bevittna den politiska korruptionen där. Tjänstemän tvingar till sig mutor och utger sig sedan för att vara hederliga tjänstemän när de låtsas undersöka den utpressning som de själva bedrivit.

Shanni sade att hon tror att kommunistpartiet närmar sig kollaps, och att de förföljelser det bedriver mot det kinesiska folket beror på att det känner sig osäkert.

– Sovjetunionen var en stormakt, ändå kollapsade det så plötsligt. Eftersom det är svagt på insidan är det vettskrämt. Partiet går mot sitt slutliga öde, sade hon.

Översatt från engelska