Kinesisk konstnär: "Detta är en ren kinesisk kulturshow"
Publik på Shen Yuns föreställning i Córdoba den 17 juli. (Foto: Aloysio Santos/The Epoch Times)


Shen Yuns andra föreställning i Córdoba ägde rum på teatern Orfeo Superdomo den 17 juli. Tekniskt avancerade danssteg, himmelska scener på en digital bakgrundkuliss, traditionell kinesisk musik och en mångsidig klassisk kinesisk koreografi hade komponerats för att skapa en äkta upplevelse för den sydamerikanska kulturstaden, Córdoba.

Den kinesiska publiken var inte bara imponerad över den vackra föreställningen, utan var även mycket stolt över sin kultur.

Den kinesiska konstnären Shan Shui har målat i olja och fotograferat i över 20 år. Efter föreställningen stannade han kvar på teatern och hade svårt att gå.

Han ansåg att ”föreställningen visade det rena traditionella Kina”.

– Den konstnärliga metoden är strålande! Det karakteristiska inom kinesisk måleri är användningen av mjuka färger och linjer. Man har använt kontrasten mellan ljusa och mörka nyanser konsten i bakgrundskulissen. Det kan hittas i kinesiska målningar. Effekten är verkligen bra, särskilt tillsammans med ljussättningen. Den visar verkligen det vackra i en kinesisk klenod, underbart, säger Shan Shui.

Han berömde också vokalisten.

– Bel canto-tenoren verkade kunna skaka både timmer och glas.

Fastän han inte är dansare, var har imponerad av den grundläggande och den avancerade danstekniken.

– Dansarna kunde snurra på sina tåspetsar så länge. Det var så vackert, säger han.

Shan Shui är sedan sex år bosatt  i Argentina. På grund av sitt arbete reser han ofta utomlands. Han har dock aldrig sett en föreställning lik Shen Yun.

– Detta gör en kines stolt! Den är verkligen en stolthet för det kinesiska folket.

För närvarande arbetar han med konst som innefattar skulptering, oljemålning, tryckning och grafik.

– Några av mina vänner kunde inte komma till showen, vilket är synd! Jag måste säga att de inte får missa den här showen.

Shen Yun gav den sista föreställningen i Argentina den 19 juli och kommer att ge en föreställning i Westchester i New York den 2 augusti.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. För mer information vänligen besök ShenyunPerformingArts.org.

Läs gärna originalartikeln på engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19827/