Kinesisk kommunistanhängare attackerade Falun Gong i Brooklyn
Qui Wei (till vänster) påstås ha attackerat Falun Gong–utövaren John Yu (till höger) i Brooklyn på söndagen den 15 juni med ett rattlås av metall.


Två attacker på Falun Gong–utövare skedde i söndags och måndags. Den första attacken hände i Brooklyn på söndag och den andra på måndag i Flushing, Queens.

Polisen arresterade på måndagen en man i stadsdelen Flushing, Queens, New York, efter att han slagit Hongyi Pan och haft sönder hans kamera. Hongyi Pan var där för att rapportera för Epoch Times om de nyligen inträffade attackerna på Falun Gong-utövare i Flushing. Händelsen inträffade mitt på dagen på Main Street. Hongyu uppgav att fotgängare berättade för honom om en man som betedde sig konstigt och aggressivt rev tidningar ur händerna på Epoch Times distributörer.

Mannen sades vara ilsken på grund av att hans foto publicerats i den kinesiska utgåvan av Epoch Times som pekade ut personer som är inblandade i hatpropaganda mot en Falun Gong-parad.

Efter att ha sett mannens beteende tog Hongyi en bild av honom.

– Mannen kom snabbt till mig och slog mig på armen varvid min kamera föll på marken. Mannen trampade på kameran flera gånger och hade sönder den, sade Hongyi.

Polisen kom snabbt till platsen för att utreda händelsen. Efter att ha fått förklaringen till situationen försökte polisen arrestera mannen som haft sönder Hongyis kamera.

– Mannen spjärnade och stretade emot. Polisen fick mannen ner på marken och arresterade honom, sade Hongyi.

Polisen tog mannen med sig till 109:e distriktet i Flushing och identifierade honom som Ngan Yung, 44, och arresterade honom för kriminell åverkan. Händelsen inträffade på 41-38 Main Street i Flushing.

Hongyi uttryckte sin chock över händelseutvecklingen:

-Jag kan knappt fatta att han gjorde detta mitt på ljusa dagen framför så många människor. Jag är inte det enda offret i detta område. Jag vet att det finns andra människor som blev slagna, hotade osv, av dessa personer som har varit vilseledda av det kinesiska kommunistpartiets (KKP) propaganda.

Zhang Xiuhua, en lokal affärsman, bevittnade händelsen:

– En man försökte ta ett foto av den andra mannen som sedan kom fram till honom och slog honom på armen. Kameran föll då på marken och mannen trampade vanvettigt på kameran samtidigt som han svor och hotade. Det var verkligen ohyfsat, sade Xiuhua.

Händelsen har samband med en rad av kommunistvänliga gruppers attacker i Flushing på Falun Gong-utövarna. Attackerna började kring den 17 maj efter att KKP-kontrollerad media sände falska rapporter till Kina och kinesiska samhällen för att lura människor med falska beskyllningar om att Falun Gong-utövarna hade stoppat donationer från att komma fram till offren i Sichuans jordbävning. Bevisen pekar också på det kinesiska konsulatets inblandning i att uppvigla och uppmuntra incidenten.

En liknande attack inträffade i Brooklyn på söndag den 15 juni. Qiu Wei, en man som är känd att vara ledare för det lokala kinesiska samhället, påstås ha attackerat Falun Gong-utövare John Yu med ett rattlås av metall.

Yu delade ut tidningen Epoch Times med en vän, Xue Bin, nära tunnelbanan av åttonde gatan när de uppmärksammade Qiu Wei och fyra andra som delade ut flygblad med förtal om Falun Gong.

Qiu attackerade Yu när han insåg att Yu tog foto på honom.

– Jag såg när Qiu Wei kom ut ur sin bil med en klubba av rostfritt stål. Detta hände klockan 15.20. Han lyfte klubban och slog mot min midja. Jag försökte ducka men han lyckades slå mig på armen som började blöda. Jag upptäckte senare att också min kamera var skadad, sade Yu.

Sedan såg Yu hur en kvinna i Qius grupp försökte ta kameran från hans vän Xue Bin. Xue Bin lyfte sin kamera för att som bevis ta kort på kvinnan. Kvinna försökte upprepade gånger slå honom på örat men lyckades endast smälla till hans ansikte.

Bin beskrev situationen som ”mycket otäck, de är verkligen brutala; jag stötte för första gången på en sådan situation”.

– Om jag inte hade duckat hade järnstången brutit min rygg. Denna typ av överfall är verkligen ett stort problem. Den här typen av terrorhandling är ett hot mot människans säkerhet. Det får människor att inte våga gå på gatan, sade Yu om Weis attack.

Gruppen lyckades fly i en bil innan New York-polisen kom till platsen. Yu hann ta foton på bilen samt registreringsnumret. Polisen tog John Yu och Bin Xue till det 68:e distriktet där de lämnade in en anmälan. John Yu anmälde ett huggsår på sin arm och att hans kamera var skadad.

Minst två ögonvittnen har identifierat angriparen som Qiu Wei, en 68-årig man från Fastlandskina.

På Overseas Chinese Ethnic Foundations (OCEF) hemsida är Qiu presenterad som ingenjör, fastighetsmäklare samt grundare och VD för OCEF. OCEF:s huvudkontor är i New York där man samlar in pengar ”från 1000 samhällsorganisationer i New Yorks Chinatown ” med syftet att ”förena” det kinesiska samhället i utlandet.

Wei har kopplats ihop med tidigare liknande attacker på Falun Gong-utövare. Den 8 juni klockan 15.00 i Chinatown på Manhattan, attackerades fem äldre Falun Gong-utövare av en KKP-vänlig folksamling på mer än 20 personer. De sades ha gripit tag i en äldre utövares hår och slagit henne på huvudet med en vattenmelon.

En pojke på cirka tio år sågs distribuera material med Falun Gong-fientligt innehåll i området. En åskådare rapporterade hur pojken pekade på Qiu Wei och sade ”han gav mig materialet för att dela ut”. Samma dag sågs Qiu Wei på East Broadway där han delade ut materia mot Falun Gong och samma bil, silverfärgad Lexus, som han använde vid flykten från attacken i Brooklyn på måndagen, sågs i närheten enligt vittnen.

Den 25 maj under Falun Gong-paraden i Chinatown sågs Qiu Wei i området. Han använde megafon för att ropa ut förtalande och nedsättande uttalanden på deltagare i paraden. En grupp KKP-anhängare anslöt sig till honom.

På eftermiddagen den 31 maj under Falun Gongs parad sågs Wei i Flushing klädd i en väst som skyltade med texter mot Falun Gong.

Den 14 juni hade han på sig samma plagg i Flushing under Falun Gong-paraden. Utredarna av de senaste attackerna har identifierat Wei som en av huvudorganisatörerna som försökt störa paraden.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-17/71962.html