Kinesisk journalist fördömer propagandaministeriet
Yesanguan i Baodong-häradet, Hubeiprovinsen. Platsen där våldtäktsförsöket på Deng Yujiao ska ha ägt rum. (Foto: Epoch Times)


Kinesiske journalisten Yang Jibin publicerade en artikel som starkt fördömer det kinesiska propagandaministeriet som den dolda handen bakom misshandeln av två journalister. Dessa journalister attackerades när de försökte följa upp fallet med våldtäktsförsöket på en servitris i Baodong-häradet i Hubeiprovinsen.

Den 10 maj påstås en servitris vid namn Deng Yujiao ha dödat en av de tre partitjänstemän som hon säger försökte våldta henne. Fallet har tilldragit sig stor uppmärksamhet från allmänheten och Deng har fått mycket sympati. Regimen har dock gjort allt för att förhindra den folkstorm som är under uppsegling.

Kong Pu från Beijing News och Wei Yi från Nanfang People Weekly misshandlades brutalt av polisen i Baodong-häradet när de följde upp fallet den 28 maj.

Wei Yi tvingades skriva ett uttalande där han erkände att han ”genomfört en intervju utan de lokala myndigheternas tillåtelse”. Ljudupptagningar och foton från intervjun förstördes.

Den lokala regimens handlande har chockerat kinesisk media och allmänhet. En intervju som postats på regimens språkrör China National Radio (CNR), den enda media som rapporterade om misshandeln, plockades upp av många andra medier och ledde till en massiv våg av fördömanden och kritik från allmänheten.

Länkarna till CNR:s hemsida och andra hemsidor som publicerat artikeln togs snart bort. Tidningen som de två reportrarna arbetar för har varit tyst om incidenten.

Kong Pus man, Yang Jibin, jobbar också för Beijing News. Han publicerade nyligen an artikel på sin blogg med titeln ”Vem stödjer våldet?” där han fördömer propagandaministeriet. Här är en översättning av artikeln i sin helhet.

Vem stödjer våldet?
Det var bara några vilda hundar som bet min fru och hennes vän. Jag vet om detta och vet även vems hundar det var.

Ni har beordrat all media att kalla tillbaka alla reportrar som var i Baodong för att skriva om våldtäktsfallet. Deng Guida, den av de tre partikadrerna inblandade i våldtäkten som Deng ska ha dödat, är bara en hund ni fött upp. Han är er hund. Deng Yujiaos kniv dödade inte bara er hund. I era ögon skar den även upp den förklädnad ni burit i flera årtionden. Ni vet om detta mycket väl och ni är rädda.

Det är precis för att dessa lokala banditer visste om er order att trycka tillbaka media som de vågade anfalla reportrarna. Följaktligen har de reportrar som motsatte sig er och stannade i Baodong agerat i strid med er order. De visste helt uppenbart om det, så det är bara att ge sig på och misshandla dem, eftersom ingen kommer besvära dessa våldsmän annat än några fördömanden från allmänheten. De är inte rädda för allmänhetens åsikt, eller hur? Det har gått flera årtionden och när har ni någonsin varit rädda för allmänhetens åsikter?

Den natten var all media tyst, ingen vågade rapportera det faktum att min fru och hennes vän misshandlades i Baodong, eftersom all media är rädd för er och eftersom de två reportrarna trotsade er order genom att stanna i Baodong.

Ni är ett paraply för alla korrupta ämbetsmän och onda krafter. Det är ni som stödjer våldet.

Ni har vunnit igen, men ger det er sinnesfrid? Känner ni er upprymda över en sån liten seger? Ler ni? Minns ni ens hur man ler? Som när ni var ett litet barn i er mors armar, minns ni det?

Jag och andra journalister kommer fortsätta att fullfölja vårt öde och samla på oss frustrationer med bibehållen optimism. Vi måste uthärda det här. Jag medger att jag sett hur ni vinner gång på gång. Det är dock er egen kamp, för bakom varje smutsig seger gömmer sig skräck och en känsla av undergång, ett fall ända ner till botten. Ni håller på att bli en fiende med tiden. Förre regimledaren Liu Shauqi sade en gång att ni kommer sällas till historien.

Ert straff har redan börjat. Om ni accepterar den berömde ryske författaren Dostojevskijs syn på saken så borde ni veta att ert straff började redan innan ni ens begick era brott. Går det en enda dag som ni inte lever i skräck bakom era lögner?

Vi andra kommer bara att älska varann mer för varje dag och älska den här världen mer och mer. Varje daggdroppe på ett löv glädjer oss. Det är en känsla ni inte kan förstå.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17707/