Kinesisk generalkonsul kan komma att utvisas ur USA
Åklagare Robert Gottlieb diskuterar attackerna mot Falun Gong-utövare i New Yorks Chinatown, vilka inleddes den 17 maj i år. Den kinesiska generalkonsuln Peng Keyu anklagas för att ha orkestrerat de våldsamma aktiviteterna och om han blir fälld kan han komma att utvisas ur landet. (Kennan Sankaran/Epoch Times)


Kinas generalkonsul i New York, Peng Keyu, kan komma att utvisas ur USA om anklagelserna att han organiserat attacker mot Falun Gong-utövare visar sig vara sanna. Detta menar åklagaren Robert Gottlieb.

I en intervju med Epoch Times redogjorde Gottlieb för de lagmässiga omständigheterna kring den eventuella utvisningen av generalkonsuln, och även för vilka åtal som kommer att väckas mot övriga inblandade i attackerna.

Efter att de våldsamma trakasserierna mot Falun Gong-utövare inleddes i Flushing den 17:e maj, ringde en utredare från World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG) upp den kinesiske generalkonsuln.

I det inspelade samtalet medger Peng att han träffat och uppmuntrat de personer som utfört attackerna i Flushing.

– Det är tydligt att den kinesiske generalkonsuln tillhör en grupp som samarbetar för att medvetet trakassera Falun Gong-utövare. Det framgår klart att generalkonsuln aktivt deltagit i att uppvigla till dessa kriminella handlingar, sade Gottlieb.

Enligt Gottlieb kan Peng, trots diplomatisk immunitet, komma att utvisas ur USA ifall han fälls i domstol.

– Immunitet ger inte utländska nationaliteter rätten eller makten att bryta mot amerikanska invånares medborgerliga rättigheter. Något som denna individ uppenbarligen har gjort. Det skyddar inte mot att bli utslängd ur landet, sade Gottlieb.

Enligt Gottlieb har det tidigare förekommit liknande fall i amerikanska domstolar.

– Det har existerat några fall genom åren där man funnit att diplomater brutit mot lagarna här i USA, och även om åklagarna inte kunde åtala dem som kriminella i de statliga domstolarna, har man kunnat utvisa dem ur landet.

Gottlieb menar att det inspelade samtalet med Peng kommer att räcka som bevis för att få honom utvisad från USA.

– Det råder ingen tvekan. Inspelningen lämnar inget utrymme för tvivel kring hans medbrottslighet och det kommer att vara tillräckligt för att utvisa honom ifall regeringen väljer att göra det, sade Gottlieb.

Enligt Gottlieb kan även de som konspirerat med Peng komma att stämmas ifall Peng visas vara skyldig. Dessa personer kan ha gjort sig skyldiga till hatbrott, säger åklagaren.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/united-states/consul-general-peng-keyu-could-face-expulsion-from-u.s.-3035.html