Kinesisk fysiker ser hopp för Kina i Shen Yun
Den 27-28 mars hade Shen Yun tre utsålda föreställningar på Grand Theatre i Lodz, Polen. Publiken visade sin uppskattning för artisterna med dånande applåder. (Foto: Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts andra föreställning den 28 mars applåderades entusiastiskt. Normalt drar en matinéföreställning i Polen ingen stor publik och både publiken och teaterns personal uttryckte sin förvåning över den utsålda föreställningen.

Många kineser, de flesta från Warszawa, kom för att se showen. Wei, en fysiker, fanns också i publiken. Han var med i den första gruppen av kineser som reste utomlands 1988 efter att kineser tilläts studera utanför Kina.

Wei har inte velat åka tillbaka till Kina på 20 år. Han arbetade först på universitetet och startade senare ett eget företag. Han berättade om sina intryck av föreställningen och hur Shen Yuns budskap handlar om Kina.

Beundrar artisternas mod 

– Föreställningen är superb. Man kan inte se något sådant i Kina. I traditionell kultur tror människorna på gudar och vördar dem. Eftersom kommunisterna har makten har de förstört den kinesiska kulturen. Det är anledningen till att jag under många år inte har velat åka tillbaka till Kina eftersom allt har varit så förstört.

– Efter att idag ha sett Shen Yun, släpptes många decenniers kval för mig och jag mår så bra. Shen Yun har talat till oss alla, talat om vad som finns djupt nere i mitt hjärta. Föreställningen är fantastisk!

– Jag beundrar artisterna och arrangörerna för deras mod. De är modiga nog att stå upp och avslöja det kinesiska kommunistpartiets brutalitet. Det är så värdefullt! Jag kan inte göra det än. Jag vill bara vara någon som förstår och agerar korrekt, och inte vara en medbrottsling. Men jag är inte modig nog att stå upp för det och man måste ha en enorm mängd dygd och mod för att göra det.

Shen Yun renar världen

– Jag lämnade föreställningen med ett djupt intryck av Shen Yuns budskap: den kinesiska kulturen är gudomligt inspirerad. Förr i tiden trodde alla människorna på gudomliga varelser som kontrollerade världen.

– Nu under kommunisternas diktatur är de flesta ateister, och det är fel. De upplysta varelserna kommer inte att tillåta att det fortsätter utan kommer att rensa bort smutsen. Jag tror att Shen Yun gör det renande arbetet – renar den här världen.

Ger hopp för Kina

– I slutet av föreställningen finns i bakgrunden följande ord ”Att se sanningen ger det yttersta hoppet.” Jag känner att det är mycket viktigt för folk att veta sanningen. Varje gång  jag träffade en vänlig kines brukade jag berätta för honom om kommunistpartiets sanna natur. Så många av dagens ungdomar har ingen aning om vår forna historia. De vet inte hur kommunisterna dödade de rika, förstörde hela byar och hela provinser. Det var så hemskt.

– Faktum är att det kinesiska kommunistpartiet aldrig har slutat förfölja människor. Till exempel är förföljelsen av Falun Gong en fortsättning på förföljelsen av jordägare, kapitalister och intellektuella.

– Jag tror att människan bör följa gudarnas vilja. Det är den rätta vägen som inte kommer att leda oss vilse. Jag tror att Shen Yun kommer att ge upphov till stora förändringar i Kina, och sedan Shen Yuns tillkomst ser jag att det finns hopp för Kina.

 

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 världsturné. För mer information besök ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14673/