Kinesisk förbundsordförande: "Det var så rörande att jag grät"
Zhao, den kinesiska ordföranden för välgörenhetsförbundet i Vancouver i Kanada. (Foto: NTDTV)


Zhao, den kinesiska ordföranden för välgörenhetsförbundet i Vancouver, Kanada satt i salongen under premiärkvällen för Shen Yun Performing Arts världsturné 2009 den 3 april på Queen Elizabeth teater i Vancouver.

– Det är första gången jag ser Shen Yun och den är helt fantastisk, häpnadsväckande och av första klass. De visade en annorlunda inre innebörd av kinesisk kultur. Det var så rörande att jag grät, säger Zhao. 

Han köpte mer än 30 biljetter till ett värde av 119 och 139 US-dollar var, för att ge till sina vänner. Han ansåg att alla kineser borde se Shen Yun.

Han blev särskilt förtjust i dansnumret ”Himlen väntar oss trots förföljelse,” som skildrar en pappa som förföljs till döds i kommunistiskt styrda Kina för att öva den andliga disciplinen, Falun Gong och lämnar en trasig familj efter sig.

– Moralen förföljs av de onda krafterna. Familjen bröts och bekämpas. Moralen har åsidosatts. Denna scen var verkligen rörande. Mina tårar bara kom, eftersom det påminde mig om när jag var sex eller sju på 1950-talet under jordreformen, säger han.

– Det är mycket sällsynt att en sådan föreställning existerar utomlands. Jag kunde inte tro det. Jag kunde inte tro det förrän jag såg den. Den är absolut den bästa. Jag hoppas att inte bara vi kineser utan att alla kommer och ser showen. Det är en stor förlust om man inte kan se den.

När de har gett sina sju shower i Vancouver kommer Shen Yun Performing Arts (gick tidigare under namnet Divine Performing Arts) att fortsätta till Calgary, Edmonton och Regina.

Med tilläggsrapportering av NTDTV (New Tang Dynasty TV)

The Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För mer information om turnén som går vidare i Europa, Australien ocyh USA, besök ShenYunPerformingArts.org

Översatt från : http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14781/